welke duikbrevetten zijn er bij PADI

Welke duikbrevetten zijn er bij PADI?

Welke duikbrevetten zijn er bij PADI?

Dat lijkt een korte vraag, maar met een lang antwoord. Welke duikbrevetten zijn er bij PADI en welke is geschikt voor jou. Dat hangt ook helemaal af van jouw ervaring in duiken. Ben je een beginnende duiker of al gevorderd. We zetten het PADI systeem even een beetje uiteen voor jou.

Voor de beginnende duiker

Wanneer je nog nooit hebt gedoken en wilt beginnen met duiken zijn er een aantal mogelijkheden. Doorgaans begin je altijd met een proefduik. Tijdens zo'n korte introductie duik, maak je voor het eerst kennis met ademen onderwater. Een proefduik is daarmee ook de juiste start.

Duikbrevet halen: Open Water Diver cursus

Wil je meteen jouw duikbrevet halen. Dan is de PADI Open Water Diver cursus de juiste start. Tijdens deze cursus leer je de basisbeginselen om veilig en zelfstandig te duiken. Na de cursus krijg je jouw PADI duikbrevet. Hiermee kan je wereldwijd gaan duiken. De maximale diepte is voor jou dan 18 meter. Ben je tussen de 10 en de 12 jaar, dan krijg je het junior brevet. Je mag dan duiken met een ouder of voogd tot maximaal 12 meter.

Leren duiken op vakantie

Je kunt jouw open water cursus ook opdelen. Zo leer je in Nederland alvast de theorie en doe je de zwembadlessen. Op vakantie maak je de buitenwaterduiken. Zo maak je effectief gebruik van jouw vakantie tijd en ga je meteen duiken op het rif. Je hoeft je dan geen tijd te besteden aan de theorie op jouw vakantie.

Welke duikbrevetten zijn er bij PADI voor gevorderde duikers?

Wanneer je jouw brevet al hebt, dan valt er altijd meer te leren. De eerst volgende stap is het doen van de PADI Advanced Open Water cursus. Dit PADI duikbrevet biedt je de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende typen duiken. Zo leer je meer over diepduiken en onderwaternavigatie.

Na het afronden van de Advanced mag je duiken tot 30 meter diepte. Ben je tussen de 12 en 15 jaar, dan is de maximale diepte voor jou 21 meter.

Meer leren over één onderwerp: PADI Specialty cursussen

Als jij een bepaalde interesse hebt, dan bestaan er een groot aantal PADI specialty cursussen. Welke duikbrevetten zijn er bij PADI speciaty cursussen?

Dat hangt af van jouw interesse. De meest populaire specialty cursussen zijn:

  • Nitrox specialty
  • Droogpak specialty
  • Diep duik specialty
  • Onderwaterfotografie
  • Wrak duiken

En dit is nog maar een kleine greep uit de mogelijkheden

PADI Rescue Diver cursus

De PADI rescue diver vinden veel duikers de leukste cursus. Je leert hier te handelen in noodgevallen. Maar nog belangrijker: ook hoe je noodgevallen kunt voorkomen. Een hele leuke cursus om te doen. Om deel te nemen moet je PADI Advanced duiker zijn en minimaal 12 jaar oud zijn.

Welke duikbrevetten zijn er voor PADI Professionals

Dit is de volgende stap in jouw duik-carrière. PADI Professional worden. De eerste stap op het professionele pad is Divemaster. In de Divemaster cursus leer je hoe je assisteert bij duikcurssen en hoe jij met duikers met een brevet aan de slag gaat.

Assistent Instructeur en PADI Instructeur

Na jouw Divemaster is het tijd om zelf les te gaan geven. Dit leer je in de PADI Assistant Instructor cursus. Als assistent instructeur, mag jij lesgeven in het zwembad onder toezicht van de PADI Instructeur. Ook kan je een aantal specialty cursussen geven

Jouw volgende stap is dan die van PADI Instructeur. Om dit te worden heb je een intesief trainingsprogramma. Hier wordt je bekend gemaakt met het PADI systeem en de opleidingen die jij mag geven. Om instructeur te worden moet je wel deelnemen aan het PADI Instructeurs examen.

Ben je eenmaal PADI duikinstructeur dan kan je lesgeven waar jij ter wereld wilt werken.

Reactie plaatsen