Hoe diep mag je duiken met PADI

Hoe diep mag je duiken met PADI?

Hoe diep mag je duiken met PADI?

Een veel gestelde vraag aan ons. Om te weten hoe diep je mag duiken met PADI, moet je iets meer achtergrond informatie hebben. Dit hangt van een aantal factoren af. Deze factoren zijn cursusniveau, leeftijd en ervaring. Voor jou zetten we de diepte limieten op een rij.

Beginnen bij het begin: Open Water duikers

Tijdens de open water diver cursus, heb je geleerd dat de maximale diepte voor jou 18 meter is. Dat is wanneer je jouw brevet hebt gehaald. De eerste twee duiken van de open water diver cursus, mag je maximaal naar 12 meter diepte. Vervolgens heb je de laatste twee duiken van jouw cursus. De diepte van deze duiken in maximaal 18 meter.

In de cursus betekent dat niet dat je naar 18 meter moet. Het is de maximale grens van de cursus. Met jouw brevet is het dus ook de maximale diepte voor jouw open water brevet.

Junior Open Water duikers

Voor kinderen zijn de diepte limieten iets aangepast. Dit om voor de junior duikers het veilig te houden. Er tenslotte genoeg te beleven in ondiep water.

Hoe diep je de duiken als PADI junior duikers:

  • 10 tot 12 jaar oud maximaal 12 meter
  • 12 jaar en ouder maximaal 18 meter

Bovendien moeten kinderen tot 12 jaar duiken met een ouder/voogd of een PADI Professional, zoals een Divemaster. Kinderen vanaf 12 jaar duiken met een volwassene. Dit kan dan elke volwassene duker zijn die beschikt over een open water bevet, of hoger natuurlijk.

PADI Advanced Open Water

Eén van de verplichte duiken uit de PADI Advanced Open Water Diver cursus is de diepe duik. HIerbij ga je naar een diepte die groter is dan 18 meter. In het PADI cursussysteem wordt een diepe duik omschreven als:

Een diepe duik wordt gegeven op een diepte tussen de 18 en 30 meter. Hier zijn een aantal uitzonderingen op zoals de diepe duik in de diepduik specialty of technsiche duikcursussen zoals de TEC 40.

De diepe duik uit de Advanced is ervoor om jou de ervaring te geven in dieper duiken. Je duikt nu onder begeleiding van jouw PADI Instructeur. Zo krijg je meer inzicht in decompressie theorie en stikstof narcose.

Hoe diep mag je duiken met de PADI Advaced Open Water cursus:

  • Junior Advanced dukers van 12 t/m 15 jaar: maximaal 21 meter
  • Advanced duikers ouder dan 15 jaar: maximaal 30 meter

Uitzonderingen op hoe diep je mag duiken met PADI

Zijn er dan cursussen waarbij je dieper mag met PADI dan 30 meter? Jazeker, er zijn 2 uitzonderingen op deze regel. Hiervoor heb je de PADI Diepduik specialty. Tijdens deze specialty leer je meer over diep duiken duiken. Na het succesvol afronden van deze cursus mag je naar een maximale diepte van 40 meter duiken.

Technische duikcursussen

Een laatste stap un hoe diep mag je duiken met PADI, zijn de PADI TECREC cursussen. Deze cursussen zijn voor gevorderde duikers, die nog meer willen leren over diep duiken. Je leerst in deze cursussen meer over gassen en decompressie. Natuurlijk ook hoe je veilig kunt duiken buiten de nultijd.

Conclusie hoe diep je mag duiken met PADI

Hoe diep je mag duiken met PADI, hangt dus af van een aantal factoren:

  • Leeftijd
  • opleidingsniveau
  • gevorderde duikcursussen

De dieptes die we in dit artikel hebben aangegeven zijn de maximale dieptes per cursus en leeftijd. Dat betekent niet dat je naar deze dieptes moet duiken tijdens jouw PADI duikcursus. De maximale dieptes geven aan hoe diep je mag duiken met PADI cursussen.

Reactie plaatsen