Moet ik een zwemdiploma hebben om te leren duiken? Wat zijn de vereisten om een duikcursus te volgen en is een zwemdiploma dan verplicht?

Werken in het buitenland. Waar ga jij naar toe?

Ontmoet onze Oceanminds partners in het buitenland

BEKIJK DE PARTNERS

Werken in het buitenland, dat is best een grote stap!

Wij snappen héél goed dat het voor jou een grote stap is om naar het buitenland te gaan. Waar kom je terecht en wat moet je allemaal regelen om te werken in het buitenland als duikinstructeur?


Om jouw stap naar het buitenland wat makkelijker te maken hebben wij met Oceanminds een groeiend aantal partners. Dit zijn onze Oceanminds vacancy partners. 

Deze duikscholen zijn bij ons aangesloten omdat wij de eigenaren goed kennen. Zo weten wij dat je op een betrouwbaar adres terecht komt. 

Wie zijn de partner 

Hoe werkt dit met Oceanminds?

De Oceanminds partners geven regelmatig hun vacatures aan ons door. Deze plaatsen we voor jou op het Oceanminds platform. Ook houden we je op de hoogte wanneer er weer nieuwe vacatures zijn.

Vervolgens stuur jij jouw cv en brief naar de duikschool. Omdat jij een Oceanminder bent, zorgen wij dat jouw brief voorrang krijgt. 

Jij gaat zelf het gesprek aan met de personeelsafdeling van de duikschool. Vaak is dat de eigenaar zelf. Want daar werken wij direct mee. Na het gesprek kijken jullie samen of er een goede klik is.

Voordelen werken in het buitenland met Oceanminds:

Betrouwbaar

Alle duikschoolpartners zijn bekenden van ons en betrouwbaar

Betaald werk

Jij gaat aan het werk. Daar hoort een salaris bij.

Communicatie

Jij hebt korte lijnen met de duikschool en met ons.

Voorrang

Jouw cv en brief komen bovenop. Jij hebt voorrang op de vacatures

Betrokken

Wij blijven betrokken bij jou! Houd jouw ouders en ons op de hoogte.

Verder zoeken

Wil je iets anders? Dan kijken we samen naar jouw droom-job

Werk ik direct voor Oceanminds?

Nope, dat niet. Met Oceanminds zijn wij jouw trainer en coach. Wij leiden je op tot duikinstructeur. Dat is het eerste doel. Vervolgens hebben wij een vacaturebank door ons grote internationale netwerk.

Op het moment dat jij een baan om te werken in het buitenland aanneemt, dan is dat een werkverhouding tussen jou en de duikschool. 

Wij bemiddelen tussen jou als Oceanminder en de werkgever. 

Moet ik bij een Oceanminds partner werken?

Nee hoor! Zeker niet! Wanneer jij een passende of gave job hebt gevonden op de wereld, mag je gaan waar je wilt. Je bent niet verplicht om bij de partners te gaan werken

Oceanminds partners

Curious2Dive

Curaçao

Hans van Curious2Dive is al jaren een goede vriend van ons. Hier hebt je een afwisselende dive-job en veel vrijheid om met jouw gasten te gaan duiken.
Scubado Curaçao

Curaçao

Scubado een begrip op Curaçao. Dichter bij de zee kan een duikschool niet staan. Een paar stappen en je ligt met jouw studenten in het water
Scubado Bonaire

Bonaire

De aller, aller nieuwste duikschool op Bonaire! Direct aan het water op het Chogogo Resort Bonaire. Super leuk team en de nieuwste materialen.
Wannadive

Bonaire

Oeh, dat is een gezellige partner! Wannadive is al meer dan 25 jaar één van de gezelligste duikscholen van Bonaire.
Broadreach

Sint Maarten

Heb jij zeebenen? Die ga je nodig hebben. Want jij werkt als duikinstructeur op een zeilcatamaran op de bovenwindse eilanden

Pemba, Tanzania

Pemba is een klein eiland bij Tanzania. Afro Divers is een groiende duikschool op een ongerepte plek. Een héél bijzondere bestemming. 

De klik is belangrijk als je gaat werken in het buitenland

Je merkt zelf snel genoeg of je je goed voelt bij de duikschool. Of niet, dat kan natuurlijk ook. Is de klik er, dan kijken wij met je mee naar de arbeidsvoorwaarden.
Zo kunnen wij je helpen en meekijken of alles in orde is en aan de verwachtingen voldoet.

Wat als ik niet match met de duikschool?

Dan kan natuurlijk ook heel goed. Er is geen goede match tussen jou en de duikschool. Op dat moment gaan wij verder zoeken met jou naar een andere passende functie als duikinstructeur. Dit kan op dezelfde bestemming zijn. Maar ook op een ander eiland of ander land. Het hangt ook van jouw voorkeur af natuurlijk.

Ik heb zelf een job gevonden, willen jullie even meekijken?

Hell yeah! Jij komt bij ons vandaan, natuurlijk helpen we je verder. We kijken met je mee of alles klopt. Een andere job betekent niet dat we je niet meer helpen.

Als je wilt dan:

  • Lezen wij jouw arbeidsovereenkomst met jou door
  • Nemen we contact op met de duikschool
  • Samen nemen we de voorwaarden door
  • Adviseren je wat je mee moet nemen
  • Zoeken we een alternatief als zaken niet in orde lijken