Droogpak specialty

Droogpak cursus doen, een goede investering

Een droogpak cursus doen, niet verplicht wel verstandig

Droogduiken heeft heel veel voordelen. Het is in de basis ook niet moeilijk om te doen. Toch zijn er veel voordelen om een droogpak cursus te doen. Door het volgen van deze PADI specialty leer je nog meer over het gebruik, onderhoud en de voordelen van een droogpak.

Hoe blijf je warm in jouw droogpak

Je hebt waarschijnlijk leren duiken in een natpak. Je leest al "nat". Met een pak als dit blijf je warm door een dun laagje water in jouw pak. Je lichaam verwarmt het water en dat warme water blijft in je pak zitten. 

Bij een droogpak is dit niet het water, maar de lucht die je warm houdt. Afankelijk van het type droogpak, draag je speciale onderkleding om je warm te houden. Ook de tijd van het jaar en de watertemperatuur bepalen hoeveel onderkleding je moet gaan dragen onder jouw droogpak.

Leer ik hier meer over in de droogpak cursus?

Zeker! Juist daarom is het goed om een droogpak cursus te volgen. Zo leer jij meer over de onderkleding die bij jou past. Ook dit is heel persoonlijk. Het hangt af van waar je duikt en hoe kouwelijk je zelf bent. Juist door een cursus te volgen, leer je meteen wat bij jou past. En kan je verschillende onderkleding uitproberen.

Het leren gebruiken van het droogpak 

Je kunt het jezelf aanleren natuurlijk! Youtube staat er waarschijnlijk helemaal vol mee. Toch is het slim om een droogpak cursus te volgen. Onder begeleiding van jouw instructeur, leer het juiste gebruik van het pak. 

Vaak leren duikers zichzelf aan om te trimmen op het droogpak. In de cursus leren we jou dit juist niet aan. De reden hiervoor ia dat jouw pak er voor is om je droog en warm te houden. Jouw uittrimmen doe je zoals je gewend bent, met jouw wing of vest. Dit maakt het duiken makkelijker en veiliger. Ook hier leer je meer over in onze droogpak specialty.

Het hele jaar door duiken

Vaak in oktober in Nederland, houdt het voor nat duiken langzaam op. Wanneer je een droogpak duiker bent, duik je eigelijk de hele winter door. Zo hoef je ook nie te stoppen met jouw trainingen, zoals de PADI Advanced Open Water cursus of rescue Diver cursus. 

Basisonderhoud

Veel basisonderhoud van jouw pak kan je zelf doen. Veel voorkomende problemen ga je ook behandelen in de droogpak cursus. Zo kan je veel dingen al zelf.

Groot onderhoud, zoals het vervangen van een nekseal, laat je over aan een professional. Hier wil je namelijk dat dit héél goed gebeurd. Zij hebben dan ook de juiste gereedschappen en materialen om jouw pak te repareren.

Conclusie om een droogpak cursus te doen

Wij raden het aan om het te leren van een ervaren duikinstructeur. Want zo hoef je zelf het wiel niet uit te vinden en kan je na een korte cursus van twee dagen optimaal genieten van droog duiken. Ook als je in jouw professionele cursus zit, zoals de PADI Divemaster, heb je veel voordelen aan goed leren duiken in jouw droogpak.

Met veel tips en tricks leer je goed duiken in jouw droogpak. Met één beschutwater of zwembadduik en twee duiken in het buitenwater, maak jij een goede start! Je hebt meer kennis en dat helpt weer in beslissen welke droogpak het beste bij jou past.

Reactie plaatsen