Open Water Diver brevet

Wat is een Open Water Diver brevet?

Wat is een Open Water Diver brevet?

Wanneer je begint met duiken, ben je vaak opzoek naar een mogelijkheid om jouw PADI te halen. Dat is natuurlijk al een goed start. Maar wat je haalt is een PADI Open Water Diver brevet. 

Hiervoor moet je wel een cursus volgen. De cursus voor beginnende duikers is de Open Water Diver cursus. 

Het voordeel van een duikbrevet hebben

Het halen van een brevet is een investing in jezelf. Met dit brevet op zak, mag je wereldwijd duiken. Het brevet is overal geldig. Dus wanneer je op vakantie een duikschool tegenkomt, kan jij je aanmelden voor een duiktrip. 

Heb je geen brevet, dan zit je vast aan een proefduik. Hierbij duik je altijd onder begeleiding van een instructeur. Je doorloopt weer de theorie en de oefeningen in het zwembad.

Heb je een brevet, dan kan je deze, samen met jouw logboek overleggen en hop, jij gaat lekker duiken.

De stappen om jouw brevet te halen

Om het PADI Open Water Diver brevet te halen, doorloop je de Open Water cursus. Deze cursus bestaat uit 3 onderdelen:

  • Theorie
  • Zwembadlessen
  • Buitenwaterduiken

Je volgt de cursus door in het zwembad vaardigheden aan te leren. Door deze vaardigheden toe te passen, kan jij veilig duiken in het buitenwater. 

Doorgaans heb je een aantal zwembadlessen nodig voordat je naar het buitenwater gaat. In de tussentijd leer je theorie achter duiken. Dit is meestal doormiddel van een eLEarning. Zo kan je in jouw eigen tijd en tempo de theorie bestuderen. Uiteindelijk maak je ook een eindexamen. Hiervoor moet je slagen voordat je jouw Open Water Diver brevet krijgt.

Het buitenwater

Dit is waar je zo hard voor hebt gewerkt: eindelijk duiken in de zee of een meer. Waar je ook onderwater gaat, het is altijd de moeite waard om goed om je heen te kijken. Je begeeft je in een hele andere wereld waar overal iets te zien en te beleven valt.

Jouw Open Water Diver brevet in Nederland halen

Doorgaans wordt gezegd, dat wanneer je in Nederland jouw duikbrevet haalt, dat je dan een betere duiker bent. Dit is natuurlijk niet helemaal waar. Je hebt alleen leren duiken onder wat zwaardere omstandigheden.

Dat betekent dus niet dat jouw brevet halen in het buitenland slecht is. Je volgt dezelfde stappen in de cursus. Dit is wereldwijd gelijk. Je bent daarmee geen slechtere duiker of een "tropen duiker". Je hebt overal dezelfde cursus gevolgd, alleen zijn de logistieke omstandigheden anders.

Wat jij mag met jouw duikbrevet

Als jij jouw felbegeerde brevet hebt gehaald, mag je wereldwijd duiken. Je duikt wel altijd met een buddy en hebt een maximale diepte van 18 meter (12 meter voor kinderen tussen de 10 en 11 jaar). 

Vervolgens mag je je ook inschrijven voor vervolgopleidingen, zoals de PADI Advanced Open Water Diver.

Reactie plaatsen