Waarom jouw duikbrevet in Nederland halen

Duikbrevet in Nederland halen?

Duikbrevet halen in Nederland, waarom dat slim is

Jouw duikbrevet halen in Nederland is een handige start om met duiken te beginnen. Jij hebt de interesse om te starten en dat is al de eerst stap. Het hebben van een duikbrevet is een investering in jezelf. Jij hebt er namelijk altijd wat aan. Zelfs al duik je niet weekelijks.

Hoe je start met jouw duikbrevet

Leren duiken is een proces en een heel leuk proces. Jij gaat namelijk onderwater ademen. Dat is heel surreëel. Want dat hoort niet. Toch gaat dit makkelijker dan je denkt. het leren ademen onderwater heeft misschien wat gewenning nodig. Maar heb je jouw ademahaling door jou ademautomaat onder controle, zul jij zien dat duiken eenvoudig, rustgevend en vooral heel leuk is.

De eerste stap is je inschrijven voor een PADI duikcursus. Daarna ga je aan de slag met jouw PADI instructeur om het duiken onder de knie te krijgen.

Jouw duikcursus volgen in Nederland

Duiken in Nederland kan in eerste instantie een beetje als een ver van jouw bedshow voelen. Want bij duiken denk je wellicht aan helder en warm water. Jezelf onderdompelen in een tropische wereld met gekleurde vissen en koralen. Oh wacht... Dat klinkt inderdaad heel idyllisch.

Toch is jouw duikbrevet halen in Nederland helemaal geen gek idee. Hier is ook genoeg te zien en te beleven. Vaak wordt het onderschat hoe mooi duiken in Nederland eigelijk is. Het duiken hier is mooi, leuk gezellig en avontuurlijk. Bovendien is het PADI dukbrevet wat je haalt in Nederland, wereldwijd geldig. Dat scheelt dan weer.

Toch raden wij altijd aan om ook hier te gaan duiken. Er valt meer dan genoeg te zien en te beleven.

De onderdelen van jouw duikcursus

Jouw cursus om jouw PADI duikbrevet te halen  bestaat uit een 3 tal onderdelen. Al deze onderdelen samen zorgen ervoor dat je veilig leert duiken. En ook zelfstandig mag duiken, met een duikbuddy. Hier leer je meer over in de cursus.

De PADI Open Water Diver cursus bestaat uit:

  • Duiktheorie door middel van eLearning
  • Beschutwater duiken in het zwembad om de basis te leren
  • Buitenwater duiken om al het geleerde in de praktijk te brengen

Om alles goed samen te laten vallen en jouw duikbrevet te halen in Nederland, rond je al deze onderdelen af hier. Zo ga je goed voorbereid op vakantie of ben je klaar om zlefstandig in Nederland te gaan duiken.

Jouw duikbrevet halen in Nederland of alleen bepaalde onderdelen

Het PADI systeem leent zich ervoor om jouw duikcursus ook in de delen te doen. Zo kan je na elk afgerond onderdeel uit de theorie of het zwembad ergens anders verder. Een veel voorkomende combinatie is dat onze studenten de theorie en het zwembad in Nederland doen en vervolgens de buitenwaterduiken op de vakantiebestemming.

Bij ons heet dit de vakantie cursus. Of ookwel de officiële term: Open Water Referral. Na het afronden van jouw referral, krijg je van ons een getekend formulier mee, waar alle afgeronde onderdelen op staan. Overal ter wereld bij elke PADI duikschool wordt dit erkent en kan je eenvoudigweg verder waar je was gebleven.

Ideaal wanneer je op op vakanite geen tijd wilt besteden aan de theorie en het zwembad. Je maakt alleen de buitenwaterduiken en vervolgens kan je lekker met de boot mee om ervaring op te doen.

Je hebt bij ons dan ook de keuze uit de volgende mogelijkheden:

Kan ik bij jullie mijn duikbrevet halen in Nederland?

Oh, zeker! Dat doen we heel graag. Voor jou starten onze duikcurssen op elk gewenst moment. Je hoeft dus niet te wachten tot er een nieuwe cursus start. Met jou maken we een planning om jouw duikbrevet te halen in Nederland. Op deze manier passen we de cursus aan aan jouw agenda. En mocht je haast hebben omdat je op vakantie gaat, dan helpen we je verder met een versnelde cursus.

Moet ik meteen beslissen welke cursus ik ga doen?

Nee hoor! Voor jou heben we ook de verschillende mogelijkheden opgeknipt in kleine stapjes. Jij start met een proefduik om te kijken of je het leuk vind om te leren duiken. Vervolgens beslis je daarna of je verder gaat met de vakantiecursus of de volledige Open Water Diver cursus.

Eerst de vakantiecursus en dan door met jouw duikbrevet halen in Nederland

Ook dat is geen probleem. Als je begint met de vaklantiecursus, kan je later altijd nog beslissen op jouw duikbrevet te halen in Nederland. Bij ons kan jij jouw cursus(sen) modulair opbouwen. Je kunt dus altijd verder

Reactie plaatsen