Leren duiken op vakantie, wat is verstandig

Leren duiken op vakantie of alvast starten in Nederland

Leren duiken op vakantie

Heerlijk jij hebt een vakantie voor de boeg! Je bent je al helemaal aan het voorbereiden. Vakantie geboekt, nu wordt het tijd om te kijken of je wilt leren duiken op vakantie. Of toch alvast in Nederland beginnen, wat is wijsheid?

Een duikcursus doen op vakantie is natuurlijk een heerlijke manier om jouw tijd door te brengen. Je start jouw cursus onder de palmbomen. Wat een heerlijk idee.

Hoe lang duurt een leren duiken op vakantie

Doorgaans duurt een leren duiken op vakantie 3 tot 4 dagen. Je bent er ook echt deze dagen vol mee bezig.

Een PADI duikcursus bestaat uit 3 onderdelen:

  • duiktheorie
  • zwembadlessen
  • buitenwaterduiken

Je kunt alle onderdelen natuurlijk op vakantie doen. Dat betekent wel dat je ook de theorie moet bestuderen op vakantie. De theorie heeft een studiebelasting van zo'n 5-6 uur. Dit wordt vaak gedaan doormiddel van een boek of een PADI eLearning.

Vervolgens heb je 5 zwembadlessen. Dit zijn niet persé 5 losse lessen, maar kan worden geconbineerd. Zo breng je zo'n 2 tot 3 dagdelen door in het zwembad

In het buitenwater maak je 4 duiken. Deze zijn verdeeld over 2 dagdelen. Je maakt 2 duiken per dag.

Alternatieve manier: Alvast in Nederland beginnen

Wanneer je niet 3 tot 4 dagen op vakantie bezig wilt zijn met alleen duiken, dan kan je ook in Nederland starten. Thuis bestudeer je alvast de theorie in jouw eigen tijd en tempo. Dat scheelt je veel tijd op vakantie.

Ook de zwembadduiken doe je alvast in Nederland. Doorgaans is dat verspreid over 4 zwembadlessen. Dan heb je ook dit gedeelte alvast afgerond.

Deze manier om de cursus aan te vliegen heet de PADI Open Water Referral cursus. Wij noemen het de Open Water vakantiecursus.

Hoe het op vakantie verder gaat

Na het afronden van de vakantiecursus, krijg je van ons een formulier meer. Hierop staat alles wat je hebt afgerond afgetekend. De PADI duikschool op jouw vakantieadres zal dit formulier meteen herkennen. 

Je kunt nu meteen verder met de buitenwater duiken. Vervolgens zal de PADI instructeur op jouw vakantiebestemming jouw duikbrevet aanvragen. 

Ga je naar Curaçao of Bonaire? Dan kennen wij veel duikscholen daar voor je. Wij regelen vervolgens meteen jouw papierwerk. Zodat jij onbezorgt op vakantie kunt.

Het grote voordeel om de vakantiecursus te volgen

Omdat je de theorie en zwembadlessen al hebt afgerond, blijft er op vakantie meer tijd over om te gaan duiken. Jij hebt immers de basis al gelegd. Het enig wat je gaat leren duiken op vakantie zijn de buitenwater duiken. 

Zo heb je in 2 dagdelen jouw PADI Open Water Diver Brevet. De rest van de vakantie kan je lekker ontspannen en nog meer duken maken. Misschien wil je zelfs deelnemen aan een PADI vervolgcursus.

De voordelen op een rij:

  • Je leert de basis in jouw eigen taal
  • De cursus op jouw bestemming is veel korter
  • Er blijft meer tijd over om vakantie te vieren
  • Je kan ook meteen deelnemen aan de vervolgcursussen
  • Jouw PADI formulieren zijn 12 maanden geldig
  • Overal ter wereld worden jouw papieren geaccepteerd
  • Wij helpen je graag een passende duikschool op jouw vakantieadres te vinden
Reactie plaatsen