PADI halen wat zijn de kosten?

PADI halen wat zijn de kosten?

PADI halen wat zijn de kosten, om te leren duiken.

Wat een spannend avontuur, jij gaat leren duiken! Om dit te leren begin je met jouw eerste duiklessen. Duiken is makkelijker te leren dan je denkt. Al wil je dat natuurlijk wel onder begeleiding van een ervaren duikinstructeur doen. Een cursus doen daar zijn ook kosten aan verbonden. Maar jouw PADI halen wat zijn de kosten?

De opbouw van de cursuskosten

Om een duikcursus te doen, heb je een financiële investering nodig. Jij wilt natuurlijk goed en veilig leren duiken. De kosten van jouw cursus bestaan uit de duiklessen, gebruik van duikmaterialen en jouw studiematerialen.

Wanneer je start met duiken, dan start je met een proefduik. Om onderwater comfortabel jouw eerste ademhalingen te nemen, heb je natuurlijk een duikset nodig. Bij een eerste duik en een beginnerscursus, hoef je niet meteen jouw volledige eigen duikset te hebben. Het gebruik van de duikmaterialen zitten altijd in de cursuskosten inbegrepen.

Je wilt natuurlijk dat de materialen die je gebruikt in tip top conditie zijn! Daarom zijn de materialen die je in jouw cursus gebruikt, goed onderhouden.

Proefduik of meteen jouw brevet halen

Jouw beste eerste stap is het doen van een proefduik. De kosten van de PADI proefduik zijn goed te overzien. En zo weet je meteen of duiken ècht iets voor jou is.

Daarna kan je meteen verder met het halen van jouw duikbrevet met de PADI Open Water Diver cursus. De kosten van jouw proefduik worden bij ons verrekend met jou open water cursus.

Studiematerialen en logboek

Naast de vaardigheden die je leert, heb je ook kennis van de duiktheorie nodig. Dit om er voor te zorgen, dat je niet alleen kunt duiken, maar ook begrijpt wat de achtergrond is. Zo leer je veilig het water in te gaan.

Bij Scuba Connection werken wij met de PADI eLearning. De eLearning van jouw duikcursus is een handige manier om de duiktheorie te bestuderen. De eLearning voor jouw cursus zijn inbegrepen in de cursuskosten.

Naast de eLearning heb je ook jouw brevetkosten. Deze aanvraagkosten zijn nodig om jouw uiteindelijke duikbrevet aan te vragen. Dit brevet blijft overigens altijd geldig!

Jouw logboek heb je nodig om jouw duikavonturen in op te schrijven. Niet alleen om jouw ervaring aan te kunnen tonen als je wilt deelnemen aan een PADI vervolgcursus. Ook gebruik je een logboek om nog een keer terug te lezen wat je allemaal hebt gezien tijdens jouw duiken.

Overige kosten en investeringen, naast de kosten om jouw PADI te halen

Naast wat de kosten zijn om jouw PADI te halen, is het altijd een aanrader om ook een aantal basismaterialen zelf aan te schaffen. Deze investeringen vallen niet onder de cursuskosten.

Denk hierbij aan het aanschaffen van jouw eigen duikbril en snorkel. Een goed passende duikbril is essentieel voor jouw duikplezier en comfort. Daarbij is het heel fijn om te kunnen vertrouwen op jouw eigen basismaterialen.

Reactie plaatsen