een introductie duik doen

Een introductie duik doen. Dan weet je meteen of je duiken echt leuk vind.

Een introductie duik doen, probeer eerst duiken een keer

Duiken klinkt super gaaf om te leren. Maar je twijfelt nog een beetje of je meteen een hele duikcursus wilt doen. Daar is een makkelijke oplossing voor, een introductie duik doen. Zo maak je in één avond of dag kennis met duiken. 

Op vakantie duiken

Je kunt op veel plekken in de wereld kan je duiken proberen. Dit heeft op de wereld verschillende namen:

  • Discover Scuba Duik
  • Proefduik
  • Intro Dive
  • Try Dive

Maar feitelijk komt het allemaal op hetzelfde neer. De meeste duikscholen in het buitenland bieden een introductie duik aan. Het zijn vaak halve dag of hele dag programma's. Het leuke van leren duiken op jouw vakantiebestemming is dat je ook meteen een echte duik maakt in de zee.

Hoe een introductieduik eruit ziet

Je begint altijd met een uitgebreide uitleg van een stukje duiktheorie. Vervolgens worden de duikmaterialen aan je uitgelegd. Je wilt immers wel weten wat je doet. 

De volgende stap is dat je in een zwembad of beschutte baai, je eerste ademahalingen onderwater gaat nemen. Dat is best even spannend. Maar als je rusitg en diep in en uit ademt, dan valt het best mee.

Nu onderwater! Hier leer je een paar basisvaardigheden om je veilig mee te kunnen nemen op een echte duik in de zee.

Kan ik ook een introductie duik doen in Nederland?

Zeker, hier wordt ook de introductie duik aangeboden. Wij noemen dit de proefduik. Het programma blijft ongeveer hetzelfde. Je maakt jouw afspraak en in onze duikschool maak je kennis met jouw duikinstructeur. Vervolgens krijg je een uitgebreide uitleg, wat je van de duik kunt verwachten.

De volgende stap is naar het zwembad. Daar zetten wij de materialen alvast voor je in elkaar. Vervolgens krijg je uitleg hoe deze werken.

De laatste stap is daadwerkelijk onderwater gaan met jouw duikmaterialen. Je zult zien dat duiken leren makkelijker is dan je denkt. Zodra je de ademhaling onder controle hebt, wordt het alleen maar leuker!

Een introductie duik doen en verder met jouw duikbrevet

De kans is héél groot dat je het doen van de introductie duik zo leuk vind, dat je verder wilt. Dat komt goed uit, want deze duik is meteen ook duik één van de complete cursus.

Je kunt na de introductie duik dus meteen verder met het doen van jouw PADI Open Water diver cursus. Dit is het eerste duikbrevet voor beginnende duikers.

Conclusie

De beste manier om te beginnen met duiken is een introdcutie duik doen. Hierna weet jij of je duiken zo leuk vind dat je jouw duikbrevet wilt halen. Ons advies: begin altijd met een proefduik (of introductie duik), dan weet je waar je aan begint. De kans is héél groot dat je na de eerste duik verder wilt!

Reactie plaatsen