Proefles duiken

Proefles duiken, Is dat een goede manier om te leren duiken?

Proefles duiken, de manier om te leren duiken

Leren duiken is een super leuke ervaring. Voor dat je start met een hele cursus om jouw duikbrevet te halen, kan je altijd eerst een proefles duiken doen. Dan kan je ademen onderwater eerst ervaren in het zwembad. Jij zult zien dat duiken makkelijker te leren is dan je misschien nu denkt.

Leren duiken is geweldig

Natuurlijk klinkt het logisch dat wij dat zeggen: leren duiken is geweldig. Maar je wilt het eerst zelf ervaren. Hiervoor is een proefles de uitgelezen kans om in een zwembad eens te ervaren hoe ademen onderwater gaat. 

Als je eenmaal aan de slag gaat, merk je dat het steeds makkelijker en leuker wordt. In het zwembad ga je aan de slag met jouw eerste ademteugen onderwater. Als je al merkt hoe leuk dat in een zwembad is, stel je jezelf dan eens voor op een tropisch rif!

Wat je gaat doen tijdens een proefles duiken

Allereerst krijg je een uitgebreide uitleg over de basistechnieken van duiken. Je leert alvast hoe je onderwater moet communiceren en hoe je met de duikmaterialen om moet gaan. Vervolgens ga je dit in de praktijk brengen onderwater.

Jouw eerste ademteug is altijd even raar. Want je gaat ademen in een hele onnatuurlijke omgeving. Eerst maar eens héél voorzichtig proberen. Adem in en adem uit door je mond. En de makkelijkste manier is normaal in te ademen en extra diep uit. Zo zal je merken dat het ademenen heel soepel en makkelijk gaat.

Oefeningen doen onderwater

Tijdens de proefles duiken ga je een aantal oefeningen doen. Deze zijn ervoor om jouw verblijf onderwater veilig en makkelijker te maken. Zo leer je in de proefduik wat je moet doen als je lacht en er wat water in jouw duikbril komt. 

Dit kan je makkelijk onderwater oplossen. Jij drukt tegen de bovenkant je van jouw duikbril en vervolgens adem je heel langzaam uit door je neus. Doordat de lucht in je bril uitzet, blaas je het water er heel makkelijk uit. Dus: geen zorgen, je kunt gewoon lachen onderwater!

Dat was leuk! Hoe nu verder?

Bij ons in de duikschool is de proefles duiken ook meteen de eerste duik van de cursus. Dat betekent dat je eerst jouw proefduik doet en vervolgens meteen verder kunt met het halen van jouw brevet.

Dit brevet heet het PADI Open Water Diver brevet. Met dit brevet mag jij wereldwijd duiken, met een buddy, tot een maximale diepte van 18 meter.

Conclusie van een proefles duiken

Een proefduik is dus de beste manier om kennis te maken met duiken. Je leert de basisbeginselen in het zwembad en je vindt uit of duiken echt iets voor jou is. We durven wel te zeggen dat je het heel leuk gaat vinden! Dan kna je ook makkelijk verder met het halen van jouw duikbrevet. 

Dus start altijd met een proefles duiken en ga vanuit daar de rest van jouw duiken plannen! Veel plezier met jouw eerste duik!


Reactie plaatsen