PADI zero to hero

PADI zero to hero, een programma om PADI Professional te worden

PADI Zero to Hero programma's

Jij hebt een droom: Jij wilt PADI professional worden! Alleen, voor jou hoeft dat geen droom te zijn! Want hiervoor heb je ons PADI zero to hero programma. Je denkt misschien voor zo'n programma moet ik ver weg reizen en een tijd in het buitenland verblijven. Maar niets is minder waar. Ook bij ons kan jij vanaf PADI Open Water Diver doorgroeien naar PADI Professional.

Zero, dat klinkt wel een beetje negatief....

Daar heb jij een punt! Dat vinden wij namelijk ook. Je bent als je start geen zero (of een nul). Jij bent een beginnende duiker met ambities. Maar ik denk dat dat is om dat zero en hero rijmt. De basis is dat jij een duikbrevet hebt en vervolgens wilt verder groeien. En wij gaan je daar bij helpen.

Intake en persoonlijk groeiplan

Weer zo'n mooi woord: "intake". Dit is een persoonlijk gesprek waarbij we samen kijken naar:

 • waar sta je nu (welk brevet en hoeveel ervaring)
 • de vervolgstappen en opleidingen
 • jouw persoonlijk groeiplan
 • de investering (finacieel en tijd)
 • aan de slag!

Samen kijken we naar waar je staat en waar je heen wilt. Wat zjn jouw ambities en in welk tijdsbestek wil je deze bereiken. 

Bij welk brevet jij kunt instappen bij het PADI Zero to Hero programma

Zodra jij een duikbrevt hebt, kan je starten. Dus vanaf het Open Water brevet, kunnen we al een plan gaan maken, met jou. Afhankelijk van jouw brevet maken we een plan en, waar nodig, sturen we bij. Gaat het sneller met jou? Dan pakken we door. Moet het tempo iets omlaag, dan doen we dat.

Je kunt dus beginnen met elk willekeurig duikbrevet:

 • Open Water Diver
 • Advanced Open Water Diver en
 • Rescue Diver

Andere duikorganisaties dan PADI

Heb jij een brevet van een andere organisatie, maar wil je PADI professional worden? Dat is geen probleem. Elk brevet van een andere organisatie heeft een passende equivalent binnen het PADI systeem.

Wij hebben al duikers ingeschaald van:

 • SSI
 • NOB
 • NAUI
 • IDD

Dus je ziet, dat jouw brevet zeker waarde heeft. Die waarde kan je verzilveren en op het eerst volgende PADI niveau instappen.

Waar je naar toe gaat groeien: de eerste pro stap: Divemaster

Nadat je gekomen bent tot en met PADI Rescue Diver, ga je starten met het eerste professionele niveau. Dat de PADI Divemaster cursus. Hier leer je werken met duikers met een brevet en duikers in training. Een uiterst intensieve en interessante cursus. Duiken gaat nu echt veranderen voor jou! Je krijgt een hele brede blik op duikers en hun gedrag. 

PADI Instructeur worden 

Vervolgens is de laatste stap in het PADI Zero to Hero programma, de PADI IDC. De instructor development course. Dit is waar je alles leert over het gebruik van het PADI opleidingssysteem. Vervolgens leer je ook lesgeven in de verschillende PADI opleidingen. 

Jij gaat lesgeven in theorie, zwembad en buitenwater! Hoe leuk is dat! De Instructor Development Course is een combinatie van theorie en practische workshops, om van jou een echte professional te maken.

Conclusie van het PADI Zero to Hero programma

Jij hoeft niet te wachten tot de wereld om jou heen bepaalt of jij professional kunt worden. Met een programma op maat, gaan wij met jou aan de slag om een èchte PADI professional te worden. Een programma op maat, voor jou. 

Je kunt al starten als jij PADI Open Water Diver bent (of hoge natuurlijk). Bovendien, als je van een andere organisatie komt, kunnen wij je inschalen en vervolg jij jouw reis naar PADI Professional!

Reactie plaatsen