PADI Rescue Diver cursus

PADI Rescue Diver, waarom is dit zo'n waardevolle cursus

Duiker, duiker is alles OK? Duiker blaas je vest op! Onthoudt deze zin! Die zal je tijdens de PADI Rescue Diver cursus heel regelmatig horen en zelf gebruiken.

Deze opleiding is de cursus die door héél veel duikers als een van de meest waardevolle cursus wordt gezien. Duiken zal daarna nooit meer hetzelfde zijn. Je gaat anders kijken en dingen zien, die je eerder niet zag.

Wat je gaat leren

Tijdens de PADI Rescue Diver cursus ga je niet alleen leren om duikers te redden. Het redden is één deel van de cursus. Om andere dukers te kunnen helpen, moet je eerst jezelf kunnen redden. Dat leer je in de eerste duik, dat zijn namelijk de vaardigheden voor zelfredzaamheid.

Hierna ga je aan de slag om anderen te kunnen helpen. De vaardigheden die je hier gaat leren zijn onder andere:

  • Wat te doen met een duiker in paniek
  • Het gebruikmaken van zoekpatronen om een slachtoffer te vinden
  • Hoe krijg ik een duiker naar de oppervlakte
  • Leren beademen van een duiker aan de oppervlakte
  • Een duiker uit het water halen
  • Eerste hulp aan de waterkant
  • Noodzuurstof toedienen

In de praktijk brengen van de vaardigheden

Nadat je alle vaardigheden onder de knie hebt, is het tijd om dit in de praktijk te brengen. Dit gaan er doen doormiddel van de scenario's. En daar kan er van alles gebeuren. Jij weet niet, wat jouw instructeur heeft bedacht. Dus het is een dag vol verrassingen. Wellicht is het iemand die vermist is of een duiker met decompressieziekte.

Eerste hulp cursus

Om het PADI Rescue Diver brevet te halen, moet je ook beschikken over een geldige EHBO en reanimatie. Heb je deze niet, dan kan je deze cursus combineren met jouw Rescue cursus. Als je duikers wilt helpen in een noodgeval zijn dit onmisbare vaardigheden. Je kunt de rescue daarom goed combineren met de EFR cursus.

EFR is het systeem is een praktijk gerichte manier om eerste hulp te leren.

Cursus die goed te combineren met de PADI Rescue Diver cursus

Eén van de vaardigheden die je leert in de Rescue Diver cursus is het toedienen van noodzuurstof. In de cursus wordt het kort behandeld. Om jou nog beter met de zuurstofkoffer om te laten gaan, overweeg om ook de Emergency Oxygen Provider specialty te volgen. Zo leer je nog meer over het toedienen van noodzuurstof.

Wat de PADI Rescue Diver cursus zo waardevol maakt

De waarde voor jou om Rescue Diver te worden, is dat je bent voorbereid op veel verschiilende scenario's. Je kunt je nooit voorbereiden op alle mogelijke noodgevallen. Maar na het volgen van de rescue cursus, ben je in staat om te reageren en te handelen.

Je kijkt naar duiken met andere ogen. Je gaat dingen zien in het gedrag van duikers. Hieraan herleid je of iemand nerveus is of zich niet goed voelt.

Je hoeft niet altijd klaar te staan om in te grijpen in een noodgeval, maar je bent in staat om ook heel veel problemen te voorkomen. Juist door het verhogen van jouw bewustzijnsniveau, leer om je heen te kijken. Mocht er echt iets voorvallen, dan ben jij klaar om het noodgeval te leiden of erin te assisteren.

Reactie plaatsen