droogpak cursus doen

Moet ik een droogpak cursus doen om met een droogpak te duiken?

Moet ik een droogpak cursus doen om met een droogpak te duiken?

Om te duiken met een droogpak, heb je geen apart brevet nodig. Je kunt dit ook jezelf aanleren. Je wilt voorkomen dat je jezelf vaardigheden niet goed aanleert. Daarom is het wel verstandig om dit met een instructeur te doen.  Dus het het is slim om een droogpak cursus te doen.

Wat je gaat leren

Tijdens de sessies met jouw PADI instructeur, leer je meer over het gebruik van jouw droogpak. Je kijgt tips over:

  • basisonderhoud
  • opbergen van het droogpak
  • uitloden
  • informatie over jouw onderkleding
  • aan en uittrekken jouw droogpak
  • gebruik onderwater en bovenwater
  • de juiste manier van trimmen

Veel gemaakte fouten door duikers geen droogpak cursus doen

Jij kan het jezelf natuurlijk aanleren. Al zouden we dit niet aanraden. Veel gemaakte fouten met het zelf aanleren zijn dat duikers vaak teveel lood meenemen. Je kom dat wellicht makkelijker onder, maar is zeker geen goede start. Overigens is dit een veel voorkomende probleem. Ook het gebruik van verkeerde (ongeschikte) onderkleding zien we vaak. Gebruik voor duiken in een droogpak de juiste onderkleding.

De meest gemaakte fout is trimmen op jouw droogpak.

Hiervoor is jouw pak niet bedoeld! Het droogpak is ervoor om je warm en droog te houden. Voor jouw trim blijf je altijd jouw wing of trimvest gebruiken.

Voorkom verkeerd aanleren van het gebruik van jouw droogpak

Jij wilt optimaal kunnen genieten van de voordelen van jouw droogpak. Doe hierom een droogpak specialty. Samen met jouw instructeur creëren jullie het juiste platform en het juiste gebruik. HIerdoor duikt je veilige en comfortabeler met jou pak. Een korte cursus met praktijk tips zorgt ervoor dat jij er klaar voor bent om het hele jaar comfortabel te duiken.

Het is dus zeer aan te raden om een droogpak cursus te doen. Het onjuist gebruik van jouw droogpak en de mogelijke gevaren wegen niet op tegen de kosten van de cursus.

Reactie plaatsen