Wat kost de PADI Advanced cursus

Wat kost de PADI Advanced Open Water cursus?

Wat kost de PADI Advanced Open Water cursus?

Cursuskosten zijn wereldwijd verschillend. Dat komt door een stukje logistiek en de kosten in het land zelf. Maar wat kost de PADI Advanced in Nederland voor deze cursus? Zijn deze overal gelijk en wat zit erbij?

De basiskosten van de PADI Advanced Open water

Om de cursus te doen, bij Scuba Connection,  heb je de basiskosten van de cursus. Dit zijn jouw cursuskosten en de kosten voor de aanvraag van jouw brevet. Hierbij zijn ook de kosten van jouw Advanced studiematerialen inclusief. Er zijn dus geen verborgen kosten voor de basis cursus. De cursuskosten voor 2023 zijn €450 per deelnemer. Hierbij zijn ook jouw duikmaterialen inclusief.

De deelname vereisten voor de cursus

Jij kan meteen na de Open Water Diver cursus meteen starten met de PADI advanced. Het is namelijk een cursus waarbij je onder begeleiding van jouw instructeur ervaring op gaat doen. Je maakt 5 duiken in verschillende gebieden van duiken. Om het brevet te halen moet je verplicht de diepe duik en de onderwaternavigatie duik maken.

Vervolgens heb je 3 keuze duiken te maken. Hier heb je een grote keuze uit. Het kan voorkomen dat er extra kosten bij komen op dat moment. Het is daarom om lastig te vertellen wat de PADI Advanced kost.

Wat kost extra in de PADI Advanced

Je kunt natuurlijk ook extra duiken toevoegen, of duiken waar extra kosten aan zitten. Denk hierbij aan de PADI sidemount specialty. Wanneer je de Advanced in Sidemount wilt doen, dan kan dat zeker. Omdat daar een extra oriëntatie duik mee gemoeid is heb je een toeslag in de cursus. Dit geldt ook als je bijvoorbeeld de cursus in een droogpak wilt doen.

Wat kost de PADI Advacend combineren met PADI Specialties?

Het leuke aan de PADI Advanced Open Water cursus is dat je de duiken kunt combineren met de PADI specialty cursussen. Jij kan meteen de specialty volgen wanneer je de Adventure duik hebt gedaan. De adventure duik uit de cursus staat gelijk aan de eerste duik van de specialty. Je kunt het zo zien: jij doet de diepe duik in de cursus. Deze duik staat gelijk aan duik 1 van de specialty. 

De diep duik specialty is normaal 4 duiken. Maar jouw duik uit de Advanced Open Water cursus, telt dan ook als duik één van de specialty. Je hoeft nu dus, om PADI Deep Diver te worden, nog maar 3 duiken te maken. Zo ontvang je ook jouw diepduik brevet. 

PADI Nitrox specialty volgen

Eén van de meest populaire specialties ter wereld, is de Nitrox specialty. Doordat je meer zuurstof en minder stikstof in jouw mengsel hebt, wordt jouw nultijd langer. Je kunt dus langer duiken, tot bepaalde dieptes. Dit is meteen ook de beste combinatie met jouw Advanced Open Water cursus. Je kunt ook deze specialty, tegen een kleine meerprijs, combineren met de Advanced.

Conclusie van wat kost de PADI Advanced

De basiscursus zijn de cursuskosten met de bijbehorende studiematerialen en eventueel jouw duikuitrusting. Vervolgens kan je de Advanced goed combineren met jouw PADI Specialties. Juist door deze combinatie kan je de juiste combinaties voor jezelf maken. Wat kost de PADI Advanced, hangt dus ook af van de cursuscombinaties die je maakt.

Reactie plaatsen