Het verschil tussen Scuba Diver en Open Water Diver bij PADI

Het verschil tussen scuba diver en open water diver

Het verschil tussen scuba diver en open water diver

Mooi, je wilt alvast leren duiken. Dat is alvast goed nieuws en je bent onderweg om onderwater te gaan kijken. Nu wil je graag jouw brevet halen. Maar welke PADI cursus ga je mee starten? Een veel gestelde vraag is dan ook wat is het verschil tussen Scuba Diver en Open Water diver?

PADI Scuba Diver Cursus

In feite is de Scuba Diver cursus een halve PADI Open Water Diver cursus. Je leert dezelfde vaardigheden en gebruikt dezelfde eLearning voor de theorie. Ook zal je gebruik maken van een complete duikset, net als bij de Open Water cursus.

Wat je mag met het PADI Scuba Diver brevet

Zodra je de verpichte theorie modules, de zwembadlessen en de buitenwaterduiken hebt gemaakt, ontvang je het Scuba Diver brevet. Met dit brevet mag jij lekker gaan duiken onder voorwaarde dat je:

  • duik wordt begeleid door een PADI Professional
  • niet dieper duikt dan 12 meter

Zo kan je toch onder begeleiding van een PADI Divemaster (of hoger) heerlijk gaan duiken. Helemaal niet zo gek natuurlijk.

Om PADI Scuba Diver te worden

Om Scuba Diver te worden moet je een deel van de Open Water Diver cursus afronden. De onderdelen uit de cursus zijn:

  • Open Water eLearning module 1 t/m 3 afronden
  • Zwembadles 1 t/m 3 afronden
  • 2 buitenwater duiken maken

Waarom voor de Scuba Diver cursus kiezen

Er zijn een aantal redenen waarom je voor deze cursus kiest in plaats van de hele Open Water Diver cursus te volgen. Er is helemaal niets mis mee als je voor dit brevet kiest. Je bent echt een volwaardig duiker, die onder begeleiding kan gaan duiken.

Redenen om voor de Scuba Diver te kiezen:

  • je hebt niet genoeg tijd voor de hele Open Water cursus
  • onder begeiding duiken tot 12 meter is meer dan genoeg voor je
  • er nog niet aan toe zijn om gelijk helemaal zelfstandig te gaan duiken
  • er komt iets tussen en je moet de Open Water cursus afbreken, dan heb je in ieder geval een brevet.

Verschil tussen Scuba Diver en Open Water diver

Het grootste verschil tussen Open Water Diver en Scuba Diver is dan ook, dat je als Open Water Diver zelfstandig mag duiken. En dat tot een diepte van maximaal 18 meter.

Voor de Open Water rond je dan ook alle theorie modules af en maak je het eindexamen. Dit is voor Scuba Diver niet nodig. Ook maak je zwembadduik 1 tot en met 5, met alle daarbij behoordende oefeningen. In het buitenwater duik je 4 duiken, in plaats van 2, zoals bij de Scuba Diver cursus.

Samenvattend: verschil tussen Scuba Diver en Open Water Diver

Wanneer je onvoldoende tijd hebt of (nog) niet aan alle vereisten van de Open Water Diver cursus kunt voldoen, dan is Scuba Diver worden een goed idee.

Je leert hier de basisvaardigheden om vervolgens onder begeleiding van een PADI instructeur of ander PADI professional tot maximaal 12 meter diepte te gaan duiken. Het is echt een prima tussenoplossing als je we wilt duiken, maar niet helemaal zelfstandig kunt of wilt duiken.

Wanneer je jouw Scuba Diver brevet hebt, kan je altijd een Scuba Diver Update doen. Hiermee doe je de laatste onderdelen van de Open Water Diver cursus en haal je in 2 fasen alsnog het hele brevet.

Reactie plaatsen