Duiken voor beginners

Duiken voor beginners, waar moet je op letten?

Duiken voor beginners, waar moet je op letten?

Allereerst super leuk dat je overweegt om te gaan leren duiken. Er is geen sport die je zoveel mogelijkheden geeft om de wereld verder te ontdekken. Zoals met alles wat nieuw is, is het wel lekker om een aantal tips te hebben voor duiken voor beginners. Zodat jij een goede start maakt en de onderwaterwereld kan ontdekken.

Als je start met jouw eerste cursus, raad ik je aan om een PADI duikopleiding te volgen. Dit is niet preken voor eigen parochie. Want duiken voor beginners start met het juiste brevet, waar je ècht over de hele wereld mee kunt gaan duiken.

Kies een duikschool die bij je past

Om te starten met duiken is het heel fijn als je op een duikschool terecht komt waar jij je op je plek voelt. Duiken is leuk om te leren en dat moet ook zo voelen.

Bekijk de website van de duikschool goed en kijk of het je aanspreekt. Verder kijk je naar:

  • zijn de cursussen flexibel te plannen
  • kun je makkelijk een les verzetten
  • hoe groot zijn de groepjes waar je les in krijgt
  • heeft de duikschool goede reviews

Op deze manier kom je op een plek waar je, naast leren, ook een super leuke tijd hebt met jouw instructeur.

Welke cursus is geschikt voor duiken voor beginners?

De eerste stap met duiken voor beginners is beginnen met een proefduik. Deze duren meestal in Nederland één avond. Zo kan je duiken proberen en kijk je of het echt iets voor je is.

Vervolgens kan je dan verder met de PADI Open Water Diver cursus. Met deze cursus haal je jouw eerste brevet in duiken. Zo kan je werelwijd, met een buddy of gids, gaan duiken tot 18 meter diepte.

Duiken voor beginners met den deel in Nederland en een deel op vakantie

Wil je een deel in Nederland doen met leren duiken en een deel op vakantie? Kies dan voor de PADI vakantiecursus. Met deze cursus deel je het halen van jouw duikbrevet op door de theorie en de zwembadlessen in Nederland te volgen. De duiken in het buitenwater doe je dan vervolgens op jouw vakantiebestemming.

Het voordeel van de cursus op deze manier doen is dat je op je gemak thuis jouw lessen kunt volgen. Ook heb je rustig de tijd om de theorie te bestuderen. Dan hoef je deze niet op vakantie te doen.

Materialen voor beginnende duikers

Je bent natuurlijk razend enthousiast en wilt graag jouw eerste eigen duikmaterialen aanschaffen. Dit is ook slim om te doen, want zelfs voor duiken voor beginners zijn een aantal duikmaterialen fijn om zelf al te hebben.

Start met een eigen masker

Er is niets zo vervelend aan duiken, dan te beginnen met een slecht passend masker. Een masker wat lekt of beslaat of niet lekker zit kan jouw duiken voor beginners knap in de weg zitten.

Een duikbril en een snorkel is een relatief kleine investering en zorgt voor heel veel duikplezier en comfort tijdens jouw cursus.

Eigen duikcomputer

Om alle informatie van jouw duiken te verzamelen en onderwater te weten wat je allemaal aan het doen bent, is een duikcomputer ook een goede investering. Tijdens jouw eerste lessen in het buitenwater, zal je ook gebruik van een duikcomputer maken.

Zo raak je bekend met het gebruik en, niet onbelangrijk, de informatie die een duikcomputer aan je geeft onder- en boven water. Er zijn veel verschillende duikcomputers te krijgen. Zeker zijn er computer voor beginnende duikers.

Waar kan ik als beginnende duiker gaan duiken met mijn brevet?

Er zijn veel plekken op de wereld die heel geschikt zijn voor duiken voor beginners. Zo zijn er in Nederland al veel plekjes waar je makkelijk het water in kan.

Onze favouriet is ook Bonaire. Want dit eiland heeft veel duikplekken voor beginners. Het water is er warm, helder en er is veel te zien. Echt een aanrader. Toch een beetje spannend? Ga dan duiken met een duikgids.

Zo zijn er natuurlijk tal van landen waar duiken heel geschikt is voor beginners. Denk hierbij ook aan Spanje, Malta en Egypte.

Ik heb mijn beginners brevet, hoe kan ik verder

Nadat je de duiken voor beginners cursus hebt gevolgd en jouw duikbrevet hebt gehaald, kan je ook snel verder met leren. Een goed voorbeeld van een cursus die je kunt volgen is de PADI Advanced Open Water Diver cursus.

Het klinkt wellicht niet als duiken voor beginners als je het woordje Advanced leest. Maar niets is minder waar.

In deze cursus doe je ervaringsduiken onder begeleiding van jouw duikinstructeur. Je doet 5 verschillende duiken en leert meer over duiken door te duiken.

Alles samengevat over duiken voor beginners

Duiken is echt iets wat je leert door het te doen. Duiken voor beginners start met het doen van een proefduik, gevolgd door het halen van jouw duikbrevet, zoals het PADI Open Water brevet.

Tijdens of na de cursus investeer je alvast in een goed zittende duikbril. Hier zal je als beginnende duiker veel plezier van hebben. Vervolgens kan je verder kijken voor bijvoorbeeld een eigen duikcomputer.

Tot slot als je duiken voor beginners gepasseerd bent, jouw eerste brevet hebt, kan je verder met een PADI vervolgopleiding. Hier leer je nog meer over duiken.

Reactie plaatsen