Waarom jouw duikbrevet in Nederland halen

Duikbrevet in Nederland halen. De voordelen

Duikbrevet in Nederland halen, wat zijn de voordelen?

Op vakantie gaan duiken is natuurlijk een droom. Jij ziet jezelf al zweven in het heldere water. Nu alleen nog een brevet om zelfstandig te mogen duiken. Doe je dat op vakantie of ga jij jouw duikbrevet in Nederland halen?

We leggen uit waarom jouw duikcursus in Nederland een goed idee is.

Tijd is een kostbaar goed

Wanneer jij op vakantie bent, dan zijn die 2 weken sneller om dan je zou willen. Nou ja, zo voelt het want het aantal uur in een dag is gelijk. Omdat je het maximale uit jouw duikvakantie wilt halen, is het zonde van jouw tijd om deze door te brengen met leren duiken.

Je hebt een aantal zwembadduiken voor de boeg en dient op vakantie ook jouw duik theorie af te ronden. Doorgaans ben je dan 3 tot 4 dagen van jouw vakantie bezig met leren duiken. Dat is tijd welke je ook onderwater had kunnen liggen en prachtige duiken te maken.

Hoe werkt de beginnerscursus bij PADI

De eerste stap om te leren duiken is de PADI Open Water Diver cursus. In deze cursus leer je de basis beginselen. Na afronding van deze cursus mag jij zelfstandig, met een duikbuddy duiken.

De cursus bestaat uit:

  • Duiktheorie (studiebelasting 4-5 uur)
  • 5 zwembad modules
  • 4 duiken in het buitenwater


Hoe kan je optimaal genieten van jouw duiken op vakantie

Makkelijk! Start alvast met jouw cursus in Nederland. Door thuis al te beginnen met jouw cursus, ga jij met jouw brevet op vakantie. Jij kunt hier al meteen jouw hele cursus afronden, zodat je hierna meteen kunt gaan duiken.

Half om Half jouw duikbrevet in Nederland doen en op vakantie

Een andere optie is om jouw duikbrevet in Nederland te starten met de PADI Open Water vakantie cursus. Dit noem je ookwel Open Water Referral. 

Op deze manier rond je de zwembad duiken en de theorie alvast af in Nederland. Zo blijven alleen de buitenwater duiken over op jouw vakantieadres. Dit scheelt je alvast veel tijd op vakantie.

Waarom jouw duikbrevet in Nederland doen, de voordelen:

  • Jij kunt in een rustig tempo jouw cursus volgen
  • De theorie bestuderen kost tijd, (wil je daar vakantietijd aan besteden?)
  • Start op tijd, zodat je jouw brevet haalt voor jouw vakantie, ook als het wat langer duurt
  • Duiken in Nederland is mooier dan je denkt!
  • Je leert duiken met minder zicht dan in de tropen, het wordt alleen maar makkelijker voor jou
  •  Volg jouw cursus in het Nederlands 

Wanneer je in Nederland start met jouw cursus haal je jouw duikbrevet en kan je op vakantie je meteen in schrijven voor duiken op boot of van het strand. Je hoeft dus geen lessen meer te volgen.

Bijkomend voordeel is ook dat je geen tijdsdruk hebt. Start je in Nederland, dan heb je meer dan genoeg tijd om jouw PADI duikbrevet te halen. 

Moet ik meteen een hele cursus doen?

Jij kan altijd starten met een proefduik. Dat is een eerste kennismaking met duiken. Dan weet waar je aan begint. Bij onze duikschool is de proefduik ook meteen de eerste duik van de hele cursus. Jij verliest dus geen tijd of geld.

Reactie plaatsen