Oceanminds wordt duikinstructeur voor jouw tussenjaar

Tussenjaar wat te doen?

Tussenjaar wat te doen voor jouw kind?

Waar je vroeger van de middelbare school direct door ging naar het voortgezet onderwijs, is dat vandaag de dag niet zo vanzelfsprekend meer. Steeds meer jongeren kiezen er voor om een gab year te nemen. Maar met zo'n tussenjaar, wat te doen voor jouw kind?

Een extra pinpas of toch maar niet?

Ik neem aan dat je niet een extra pinpas aanmaakt en jouw kind op Schiphol zet? Een succesvol tussenjaar valt en staat met het zelfstandig worden. Hier hoort natuurlijk bij dat je internationaal werk kunt vinden. Werken in het buitenland is avontuurlijk en creëert zelfstandigheid. Alleen met welke vaardigheden kan je overal aan de slag?

PADI duikinstructeur als beroep

Een hele goede overweging is om alvast duikinstructeur te worden. Met dit brevet kan je wereldwijd werken op de mooiste plekken. Een verantwoordelijk beroep, wat wel voor zelfstandigheid gaat zorgen. Dit zijn waardelvolle skills om wat te doen in jouw tussenjaar. 

PADI is de grootste duikorganisatie ter wereld, met duikscholen op alle uithoeken. Met dit brevet ben je inzetbaar in Europa, Azië en het Caribisch gebied. Door duikinstructeur te worden, heb je de perfecte invulling van jouw tussenjaar. 

Ons Oceanminds programma om instructeur te worden

Een beroep in sport geeft veel mogelijkheden om wat te doen in jouw tussenjaar. Denk hierbij aan sport en animatieteams, ski- of Snowboard instructeur. Vaak zijn deze banen zeer seizoensgebonden. Wat minder bekend is, is dat je ook PADI duikinstructeur kunt worden. Met dit brevet is er werk over de hele wereld. 

Ons Oceanminds programma is uniek in Nederland. Onze duikschool in Naarden is het enige PADI Career Development Center van de Benelux. Dit houdt in dat wij volledige carrière programma's hebben voor jouw kind. Nadat helder is waar hij of staat in duiken en welk brevet je hebt, maken we samen een programma op maat. Met een heldere tijdslijn. Zodat je als duikinstructeur wat te doen hebt in jouw tussenjaar.

Solliciteren en werken

OK, mooi dat dat kan! Dan ben je geslaagd als instructeur en dan? Gelukkig houdt het niet op wanneer je bent geslaagd als instructeur. Met Oceanminds hebben we internationale partners waar je voorrang hebt op jouw sollicitatie. We gaan jouw kind helpen om een passende baan te vinden op de plek van jouw voorkeur. 

Hiervoor hebben we onze eigen vacature databank. Zo kom je terecht op een bekende plek, bij een betrouwbaar bedrijf. Dit geeft, jouw als ouder, veel rust. Vervolgens zijn wij bij oceanminds ook jouw aanspreekpunt bij calamiteiten, wanneer ze werken bij één van onze partners.

Duikinstructeur geeft zeker wat te doen in een tussenjaar

Met de in-house training van het Oceanminds programma bereiden wij jouw kind voor om iets te kunnen doen in een tussenjaar. Een goede voorbereiding met onze trainers en 25 jaar interantionale ervaring, maakt dat zij succesvol de wereld in kunnen gaan. 

Oceanminds is een opleidingsprogramma van onze duikschool Scuba Connection in Naarden. Met 2 PADI Course Directors (ookwel Instructor trainers) zijn we flexibel in het lesgeven. 

Voor jou als ouder

Natuurlijk is het spannend voor jou als ouder wanneer jouw kind gaat reizen en werken. Ik herken dat van mijn eigen moeder. Per slot van rekening heb ik zelf 18 jaar in het buitenland gewoond en mijn duikscholen gehad. Wij kennen deze wereld goed en helpen je om de valkuilen te ontlopen. 

Onze zorg houdt niet op bij alleen de opleiding. We hebben een eigen community om contact te houden, vragen te stellen en te helpen als dat nodig is. 

Wat nog meer te doen en te regelen voor een tussenjaar

Om goed voorbreid op reis te gaan hebben wij een aantal checklijsten gemaakt. Bovedien hebben we een informatie databank waar je informatie kunt vinden over:

  • Verzekeringen
  • Welk vliegticket
  • Financieel advies
  • Lesgeven in het Engels
  • Duikmaterialen

In contact komen met Oceanminds

Natuurlijk kunnen we ons goed voorstellen dat je eerst in contact wilt komen met ons, voordat je start. Je kunt dit doen door ons Oceanminds eBook te downloaden of een online afspraak te reserveren met één van onze trainers bij Scuba Connection.

Reactie plaatsen