Is duiken moeilijk om te leren

Tussenjaar voor kind en de mogelijkheden

Tussenjaar voor jouw kind, wat zijn de mogelijkheden?

Zo'n 25 jaar geleden was een tussenjaar niet zo bekend of populair. Je kwam van school en ging studeren of werken. In 1996 worstelde ikzelf ook met de gedachte om Nederland uit te gaan. Om mijzelf te ontwikkelen en te leren kennen. Het enige wat er voor tussenjaar en kind bestond, was een jaar als au-pair.

Verder was de wereld voor avonturiers en ontheemden.

Een tussenjaar is nu heel normaal

In de snel veranderende wereld is een tussenjaar nemen heel normaal aan het worden. Je hoort het waarschijnlijk veel om je heen. Tenminste, wij wel. Een jaar uitvinden wie je bent en wat je wilt. Gewoon door er opuit te gaan.

De oorzaak van dit fenomeen is me nog niet helemaal helder. Het kan zijn dat je na de middelbare school nog niet weet wat je wilt gaan doen. Of je hebt de verkeerde studie gekozen en wil eerst gaan uit vinden wat je echt wilt.

Een kleinere wereld

De wereld natuurlijk een stuk kleiner en bereikbaarder geworden. Ook social media laat de succesverhalen van jongeren zien, die er een jaar tussenuit zijn gegaan.

Zeker als je weg wilt gaan, dan is het een goed idee om met een plan te vertrekken. Zo'n plan kan bestaan uit een jaar studeren in Amerika, sport of ski instructeur worden en dan gaan werken.

Om de wereld nog breder te maken kan je ook weggaan als duikinstructeur. Met een PADI instructeursbrevet kan je overal ter wereld gaan werken.

Onbekend maakt niet onbemind een tussenjaar voor kind als duikinstructrice

PADI duikinstructeur worden, is nog redelijk onbekend in Nederland als invulling voor een tussenjaar voor een kind. PADI is de grootste duikorganisatie ter wereld en dit brevet biedt de mogelijkheid om wereldwijd aan de slag te gaan in een tussenjaar. Alleen komt de vraag: hoe word je PADI dukinstructeur?

Oceanminds: het complete trainingsprogramma t/m duikinstructeur

Omdat het onbekend is, hebben wij een compleet programma opgezet voor jongeren tussen de 18 en 25 jaar. Het Oceanminds programma is er speciaal voor om in Nederland alvast te worden opgeleid. Vervolgens wordt je geholpen om een passende baan te vinden, ergens op de wereld.

Sollicitaties en internationaal netwerk

Omdat wijzelf jarenlange ervaring hebben, snappen we heel goed dat het allemaal een ver van je bed show is. Daarom hebben we een compleet netwerk van partners wereldwijd om je aan werk te helpen. Zo kom je dus te werken bij een gerennomeerde duikschool en blijf je in contact met ons. Zo ben je wel zelfstandig in het buitenland, maar sta je er niet helemaal alleen voor (geldt ook voor ouders 😉).

Mogelijkheden voor tussenjaar voor een kind (of jong volwassene)

Er zijn dus héél veel mogelijkheden om een tussenjaar voor een kind vorm te geven. Zo kan je een jaar au-pair, studeren, ski of snowboardles geven en daar komt nu duiken bij. 

Oceanminds is speciaal ontworpen om een tussenjaar vorm te geven en de mogelijkheid te bieden om te werken in het buitenland. Zelfstandig, maar wel met een contactpersoon in Nederland bij onze duikschool, Scuba Connection in Naarden.

Reactie plaatsen