Een tussenjaar en duiken? Hoe geeft je invulling aan jouw reis in jouw gab-year.

Jij neemt een tussenjaar? Duiken en instructeur worden geeft een top invulling.

Jij bent hebt besloten om een tussenjaar te nemen. Dat is natuurlijk een super gave reis om naar uit te kijken. Maar heb je er al over nagedacht wat je wilt gaan doen? Invulling geven aan jouw gab-year is stap twee van jouw beslissing. Hier helpen we je graag bij! Want als jij van water houdt, dan kan jij jouw tussenjaar met duiken combineren.

Met ons Oceanminds programma voor jong volwassenen van 18-25 jaar, bereid jij je voor om als PADI duikinstructeur op reis te gaan. Zo heb je een skillset die je overal ter wereld kun inzetten. Zeker als je naar de tropen gaat.

Werken als PADI Dive Instructor

Als PADI dive instructor kan je overal ter wereld werken. Stel je voor dat je op doorreis in de tropen in Azië of Zuid Amerika de plek van je dromen hebt gevonden. Yes, hier wil jij blijven. Dan is een waardevolle skill-set dat jij duikinstructeur bent. Meestal kan je meteen aan de slag als parttime of full time instructeur.

Zo kan jij doen wat jij het allerleukste vind duiken in jouw tussenjaar en er nog voor betaald krijgen ook.

Wat moet je er voor doen om PADI Instructeur te worden

Om PADI instructeur te worden heb je een aantal brevetten nodig. Je kunt verder vanaf het punt waar je op dit moment als duiker staat. Het hele traject kan je gefaceerd volgen. Zo doe je om de zoveel tijd een opleiding en verzamel je de vereiste brevetten bij elkaar.

Maar als jij jouw tussenjaar en duiken in de planning hebt, kan je ook een Career Development Program volgen. Hiervoor hebben wij het Oceanminds programma. In dit 6 of 7 maanden traject, volg je alle opleidingen tot en met PADI duikinstructeur.

Welke brevetten je nodig hebt

Ten eerst om examen te mogen doen als PADI Instructeur moet je 6 maanden een duikbrevet op beginners niveau hebben. Dit is het PADI Open Water Diver brevet. Het mag ook een vergelijkbaar brevet van een andere organisatie. Verder hebt je nodig:

  • Advanced Open Water Diver
  • Rescue Diver
  • Emergency First Response
  • Divemaster
  • Emergency First Response Insructor

Vervolgens neem je dan deel aan de PADI Instructor Development Course. Dit is de opleiding om PADI instructeur te worden. Na deze opleiding, neem je deel aan het PADI Instructeur Examen.

Alles in één pakket doen voor jouw tussenjaar en duiken

Ons Oceanminds programma is er voor om jou van A tot Z op te leiden tot PADI Instructeur. Je volgt alle opleidingen onder één dak bij ons. Vervolgens doe jij examen als instructeur en kan jij op reis als PADI instructeur. Het grote voordeel van PADI instructeur zijn, is dat je overal ter wereld kan werken als dive instructor.

Jij gaat dus goed voorbereid op pad!

Een geschikte baan vinden

Naast de PADI duikopleidingen in het Oceanminds programma, bieden we ook een vacature bank. Wij hebben contacten met gerenommeerde duikscholen op de wereld. Zo kom jij terecht op een plek waar alles goed voor je geregeld is. Dat is ook een fijne gedachte voor jouw ouders.

Als Oceanminder krijg jij voorrang bij de sollicitaties en op de vacatures.

Conclusie over duiken en jouw tussenjaar

Geef aanvulling aan jouw reis! Beschik,voor je gaat, alvast over de meest waardevolle skills! Dan kan jij altijd aan de slag als PADI duikinstructeur. Al reis je naar verschillende bestemmingen, als er een ocean is, dan is er werk voor jou. Doe jouw opleiding alvast in Nederland met het Oceanminds programma van Scuba Connection. Dan heb jij een verhaal waar jouw vrienden van dromen!

Reactie plaatsen