Geld verdienen op reis als duikinstructeur

Geld verdienen op reis

Geld verdienen op reis, hoe kan je dat doen?

Jij wilt gaan reizen en natuurlijk wil je zelfstandig rond kunnen komen. Hiervoor zijn er verschillende baantje mogelijk. De horeca is een optie, digital  of werken in een animatie team. Een andere manier van geld verdienen op reis is als duikinstructeur. Heb je daar wel eens aan gedacht?

Zie jij jezelf met een dienblad lopen? Of zit je toch liever op een boot om met jouw eigen duikstudenten onderwater de pracht van koraalriffen te bekijken? Beide is mogelijk, maar het tweede klinkt aantrekkelijker. 

En je wordt nog betaald om te duiken ook!

Jouw voorbereiding op jouw reis

Hoeveel je moet verdienen om jouw reis te bekostigen hangt af van een aantal factoren:

 • Hoe lang wil je gaan reizen
 • Welk deel van de wereld je naar toe gaat
 • Kosten voor levensonderhoud
 • Hoe snel je verder wilt reizen

Er is een verschil in de landen waar je naar toe wilt reizen. Reis je door Azië of Zuid Amerika dan zijn de kosten voor levensonderhoud een stuk lager dan in bijvoorbeeld Europa of het Caribisch gebied. De verdiensten zullen dan ook naar rato van de bestemming zijn. 

Overweeg om alvast PADI duikinstructeur te worden

Je kunt van allerlei baantjes doen, zoals werken in een hotel of in de horeca. Toch is het zeker het overwegen waard om als PADI duikinstructeur aan de slag te gaan. 

Overal ter wereld waar gedoken wordt, kan je werken als duikinstructeur. Zeker wanneer jij een PADI duikinstructeur bent, want dit is de grootste duikorganisatie ter wereld. Je kunt het zo gek niet bedenken of er is wel een PADI duikcentrum in de buurt.

Om goed voorbereid op reis te gaan, hebben wij het Oceanminds programma. Dit is een trainingsprogramma om in Nederland alvast duikinstructeur te worden, om vervolgens in het buitenland te gaan werken.

Als duikinstructeur geld verdienen op reis

Er is momenteel een grote behoefte aan instructeurs. Hierdoor is het niet moeilijk om een baan te vinden als duikinstructeur. Met deze baan kan jij geld verdienen op reis of op één bestemming waar je langer wilt blijven. 

Bestemmmingen waar jij snel aan de bak kunt zijn:

 • Curaçao
 • Bonaire
 • Thailand
 • Griekenland
 • Malediven
 • Spanje en Spaanse eilanden
 • Malta

Hoe jij duikinstructeur kunt worden

Dit kan je heel goed doen ter voorbereiding op jouw reis. Het Oceanminds programma van Scuba Connection is ontworpen om naast jouw studie of werk opgeleid te worden tot instructeur. Jouw volledige programma volg je in Nederland. Zodat je met jouw brevet als instructeur op reis kunt gaan en geld kunt verdienen.

Je volgt hiervoor alvast de PADI Rescue Diver cursus, PADI Divemaster cursus en de Instructeurscursus. Zo ben jij goed voorbereid en kan jij die baan vinden waar je van droomt.

Kan je genoeg geld verdienen op reis als duikinstructeur?

Ja, dat kan zeker! Natuurlijk zijn de salarissen niet te vergelijken met wat je in Nederland met een vaste baan verdiend. Toch kan je genoeg verdienen om jouw verblijf in het buitenland te bekostigen en eventueel verder te reizen. 

Jouw verdiensten hangen af van de manier waarop jouw salarisstructuur is afgesproken. Dit kan zijn:

 • een vast maandelijks salaris
 • op basis van commissie
 • vaste vergoeding en kost en inwoning

Per land is de structuur anders. Toch zijn de verdiensten zo samen gesteld dat jij een leuk en lekker leventje kunt opbouwen. Bovendien is het een "adventure of a lifetime".

Reactie plaatsen