tussenjaar in het buitenland

Tussenjaar in het buitenland, wat ga jij doen?

Tussenjaar in het buitenland

Jij staat op een tweesprong nu je bijna jouw middelbare school af hebt gerond. Ga je meteen studeren of eerst een tussenjaar in het buitenland houden? Voor beide is natuurlijk wat te zeggen. Maar heb je al een concreet plan welke studie je wilt gaan volgen? Of ga je eerste een jaar reizen om uit te vinden wat je ècht wilt doen.

Waar sta je nu?

De middelbare school komt ten einde, jouw examen staat voor de deur. Nog even doorbijten en dan is het zover: een nieuwe fase in je leven. De keuzes die je moet maken zijn voor een lange periode en kunnen jouw levensloop richting geven. 

Wanneer je niet preceis weet wat je wilt gaan doen is een tussenjaar in het buiteland wellicht een goede uitkomst. Jij gaat een jaar aan jezelf werken, om vervolgens je studie later richting te geven.

Wat kan je doen tijdens een tussenjaar in het buitenland?

Er zijn legio mogelijkheden om jouw tussenjaar in het buiteland invulling te geven. Om je een idee te geven:

  • Ski- of Snowboard instructeur
  • werken in de horeca 
  • reisgids of hostess
  • au-pair
  • vrijwilligerswerk
  • of duikinstructeur

Je ziet dat de keuze groot is. En wellicht zie je dat er een vreemde eend in de bijt zit. Over de eerste keuzes heb je wellicht al nagedacht. Maar duikinstructeur, kan dat dan?

Yes, PADI duikinstructeur, dat klinkt goed. Is dat mogelijk?

Oh zeker is dat mogelijk! Alleen is het nieuw voor de meeste jongeren die een tussenjaar in het buiteland willen. Hiervoor hebben wij het Oceanminds programma. 

Wat Oceanminds inhoud is dat jij in Nederland alvast jouw opleiding doen tot PADI duikinstructeur. Het programma is ontworpen om in het laatste jaar van jouw middelbare school (of eerste jaar van de verkeerde studie 🤨) voor te bereiden voor jouw baan als duikinstructeur. 

Mogelijkheden voor werk als duikinstructeur

Het werkt eigelijk niet anders dan ski instructeur worden. Met jouw dilpoma kan jij meteen aan de slag in Oostenrijk of Zwitserland. Maar PADI duikinstructeur worden verbreed jouw mogelijkheden met een factor 10!

Jij kunt nu overal ter wereld aan de slag. Is er water? Dan is er werk. Met onze eigen vacaturebank, kunnen wij je ook helpen om een passende baan te vinden Aruba, Sint Maarten of Curaçao. Hoewel dat alleen nog maar het Westen is! Jij kunt ook werken in Azië en of Afrika. Malediven, Egypte en en en..... 

Dat klinkt goed als tussenjaar in het buitenland toch?

Dat doet het zeker! En het is geen utopia, het kan echt. Ons bewezen Oceanminds programma heeft al een groot aantal instructeurs geplaats die nu aan het werk zijn als duikinstructeur tijdens hun tussenjaar in het buitenland. We hebben Oceanminders geplaatst op Bonaire, Curaçao en Sint Maarten.

PADI duikinstructeur worden is een investering in jezelf. Hiermee kan jij reizen naar de meest prachtige bestemmingen. Vervolgens wordt je betaald om te duiken.

Conclusie voor een tussenjaar in het buitenland

Voor jouw tussenjaar in het buitenland zijn er legio mogelijkheden. En daar komt nu duiken nog bij. Zo kan jij invulling geven aan het jaar dat jij gebruikt om jezelf te vinden. Jij ontwikkelt vaardigheden die je kunt inzetten over de hele wereld. 

Ben jij zoekende naar de mogelijkheden voor jouw tussenjaar in het buitenland? Overweeg dan ook ons Oceanminds programma en je kan ècht wereldwijd aan de slag als PADI duikinstructeur.

Reactie plaatsen