PADI IDC Instructor Development Course

PADI IDC Instructor Development Course, wat is dat?

PADI IDC Instructor Development Course

Je hoort het vast wel vaker van ervaren duikers om je heen: Ik zou graag de PADI IDC Instructor Development Course willen doen. Maar ja, wat kan ik er mee? Het is natuurlijk best een investering in de cursus en de materialen. Maar wat is de IDC eigenlijk?

Een opleiding in delen

Feitelijk bestaat de IDC (Instructor Development Course) uit twee losse deelcursussen:

Volg je deze cursussen samen in één traject dan heb je het over de IDC.

Is alleen de cursus genoeg om instructeur te worden

Nou, dat is alvast een goede start. De Instructor Development Course leert je het PADI systeem te gebruiken. vervolgens leer je natuurlijk ook lesgeven in duiken. Maar om het echt af te ronden en PADI Instructeur te worden moet je wel succesvol deelnemen aan het PADI IE (Instructor Examination).

Zo sluit je de cursus af met een officieel examen, wat wordt afgenomen door een examinator van PADI. Een PADI Course Director mag dus niet zijn eigen vlees keuren en kan geen examen afnemen.

Wat ga ik leren in de PADI IDC?

Tijdens de cursus word je wegwijs gemaakt binnen het PADI systeem. Je leert gebruik maken van alle tools die PADI jou geeft. Bovendien ga je aan de slag met de Richtlijnen en Procedures. Wat inhoudt dat je jouw weg kent in de Instructor Manual.

Verder wordt ook behandeld:

  • Richtlijnen en procedures
  • Risico management
  • Leren en lesgeven en het PADI systeem
  • Behandelen van de cursussen die jij straks mag geven
  • Lesgeven in de theorie en de praktijk

Je voorbereiden op de PADI IDC (Instructor Development Course)

De stof van de IDC wordt eerst behandeld in jouw eigen IDC eLearning. In deze eLearning heb je 16 modules die je moet maken. Hierna ga je met de Course Director het geleerde in de praktijk brengen doormiddel van workshop.

Ook moet je jouw kennis van de duiktheorie naar een hoger plan brengen. Jouw kennis van de 5 onderdelen van de theorie, maakt dat je succesvol bent op één van de 4 examen onderdelen.

Ons advies is dan ook altijd: begin op tijd met het bestuderen van de duiktheorie. Hiervoor heb je verschillende tools. Je kunt gebruik maken van het Diving Knowledge Workbook en de Enceclopedia of Recreational Diving. (deze laatste is er alleen in het Engels.

Wij hebben onze eigen IDC Succestools ontwikkeld om jouw kennis naar Instructeurs niveau te tillen.

Hoe je start met de cursus

Om te starten met de PADI IDC moet je voldoen aan de volgende voorvereisten:

  • 18 jaar oud zijn
  • minimaal 6 maanden een duikbrevet hebben
  • PADI Divemaster of equivalent zijn
  • een geldige medische keuring hebben
  • in het bezit zijn van een geldige EHBO met reanimatie diploma

Voldoe je hier aan? Start dan meteen met jouw opleiding. Wachten is zo zonde van je tijd. Denk eens aan al die mensen die je dan NIET kunt opleiden.

Conclusie PADI IDC Instructor Development Course:

De PADI IDC (Instructor Development Course) is de cursus om duikinstructeur te worden. Hiervoor moet je voldoen aan de voorvereisten. Maar ben je eenmaal instructeur, dan gaat letterlijk de wereld voor je open

Reactie plaatsen