PADI instructeur

PADI instructeur, de meest gewilde instructeurs ter wereld.

De wijde wereld in! Dat doe je als PADI instructeur!

Wil je wat anders doen? Andere mensen leren waar jou passie ligt? Dan is duikinstructeur worden wellicht iets voor jou. Maar waar begin je en bij wele duikorganisatie? We leggen je graag uit wat een PADI instructeur worden inhoud.

Welke opleiding je hiervoor moet volgen

De opleiding tot PADI duikinstructeur is de Instructor Development course. Dit is een 6 daags programma, waar je leert hoe je les moet geven in duiken. Ook word jij aan de hand meegenomen in het PADI systeem. Hoe werkt het systeem voor jou en welke cursussen mag je geven. Hiervoor volg je dus de PADI IDC.

Jouw ervaringen en vooropleiding

Om deel te mogen nemen aan deze cursus moet je voldoen aan de volgende voorvereiste:

  • PADI Divemaster zijn (of assistent instructeur) of,
  • Duikinstructeur zijn van een andere duikorganisatie
  • minimaal 60 duiken hebben om te starten
  • 100 duiken in jouw logboek voor het PADI instructerusexamen

Voldoe je hier aan, dan kan je meteen starten. Bij Scuba Connection werken we met een felxibele cursusplanning. Je kunt jouw eigen cursus vorm geven zoals jij dat wilt. Om te starten moet je wel voldoen aan de voorvereiste van PADI instructeur.

Waar ter wereld jij kunt werken als PADI instructeur

PADI is de grootste en meest bekende duikorganisatie ter wereld. Overal, in de verste uithoeken, op deze planeet, vind je duikscholen. De meeste zijn PADI duikscholen. Je kunt met jouw papiertje als PADI instructeur, dus overal aan de slag. 

Bovendien heb je een groot voordeel als Nederlander of Vlaming. Want je spreekt doorgaans meerdere talen. Dat is dus een goed teken als jij aan de slag wilt ergens.

Waar vind ik werk?

Als PADI instructeur vind je werk overal. Hiervoor heeft PADI ook een vacature site. Op deze site zetten duikscholen hun open vacatures. Hier komen dagelijks nieuw functies en plekken bij. Ook in Nederland kan je aan de slag als duikinstructeur. Wellicht zit je bij een duikschool die wat extra hulp kan gebruiken. 

Ook op jouw PADI examen kom je veel nieuwe mensen tegen. Zij weten ook meestal wel welke duikschool extra instructeurs nodig heeft.

Sollicitatie garantie, een belofte van Scuba Connection

We heten niet voor niets Scuba Connection! Wij hebben een groot netwerk van duikscholen waar we mee samenwerken. Hierdoor krijg je bij ons een sollicitatie garantie. Je gaat zelf het gesprek aan en kijkt of er een klik is tussen jou en de duikschool. Wij brengen je in contact. Dat doen we graag, want zo helpen we jou en de duikschool aan de andere kant van de wereld. Bovendien groeit zo onze connectie nog verder.

PADI instructeur worden of toch een andere organisatie

Onze ervaring laat zien dat je als PADI instructeur de meeste kans van slagen hebt. Hier zijn de meeste duikscholen van. Andere duikorganisaties zijn kleiner en hebben een minder groot netwerk. Als duikinstructeur kan je er natuurlijk ook voor kiezen om van meerdere organisaties instructeur te worden. 

Ons advies, zorg dat in ieder geval één van de brevetten PADI instructeur is. Zo vergroot jij jouw kansen op de arbeidsmarkt.

Ik ben net Divemaster, kan ik meteen starten met de IDC?

YES! Dat kan zeker. Ookal ben je nog maar net Divemaster, kan je meteen starten met jouw cursus tot PADI instructeur. Het grote voordeel wat je dan hebt, is dat de duiktheorie nog vers in jouw geheugen zit. Dat scheelt je heel veel extra werk tijdens de Instructor Development cursus.

Mag ik ook ergens anders examen doen?

Dat is het mooie van het PADI systeem. Zodra je de cursus tot PADI duikinstructeur hebt gevolgd, kan je overal ter wereld deelnemen aan het PADI instructeursexamen. Je moet jouw volledig ingevulde cursusformulieren meenemen. Deze formulieren zijn 12 maanden geldig, na het afronden van de laatste module. Vergeet ook niet een geldige medische keuring mee te nemen. Deze mag niet ouder zijn dan 12 maanden.

Reactie plaatsen