PADI Duikinstructeur worden

PADI Duikinstructeur worden

PADI Duikinstructeur te worden? Zo, daar ben je dan, veel gedoken en opleidingen gevolgd.

Nu ben je er klaar voor om zelf PADI duikopleidingen te gaan geven! Om dat te mogen doen, start je met de PADI Instructor Development Course.

Wat kun je verwachten van de opleiding tot duikinstructeur?

De PADI instructeursopleiding (vaak de PADI IDC genoemd) is een 6 daagse opleiding. Waarin je bekend wordt gemaakt met het PADI syteem.  Je leert in de IDC theorieles geven en legeven in het zwembad. Vervolgens ga je ook lesgeven in het buitenwater en leer je effectief gebruikmaken van het PADI systeem

De cursus bestaat nu uit een deel eLearning die je thuis en in je eigen tijd kunt afronden. Daarbij ga jij een aantal workshops volgen bij ons om al het geleerde in de praktijk te brengen.

Hoe sluit je het af?

De opleiding wordt afgesloten met een 2 daags examen georganiseerd door PADI. Het zogenaamde IE (Instructor Examnination). Hier wordt jij geëvalueerd op jouw kennis van het systeem en jouw kunnen als (aankomend) duikinstructeur.

Wanneer je geslaagd bent, bezit je het felbegeerde Open Water Scuba Diver Instructeursbrevet en kan je gaan lesgeven. Het maakt niet uit of dat in Nederland of ergens anders op de wereld is. Want wij hebben al veel PADI Instructors aan het werk geholpen op Curaçao en Bonaire.

PADI duikinstructeur worden, de deelnamevereisten:

  • 18 jaar of ouder
  • geldige medische keuring (binnen 12 maanden)
  • actieve PADI Dive Master (of vergelijkbaar) of actieve PADI Assistent Instructeur,
  • gecertificeerd duiker voor minimaal 6 maanden
  • minimaal 60 gelogde duiken in jouw logbook, mag natuurlijk ook digitaal zijn zoals bijv. jouw duikcomputer

Duur en kosten

  • Volledige IDC in een keer duurt 7 dagen
  • Flexible IDC duurt 70-75 uur
  • Cursusprijs v.a. €699
  • Combinatiepakketten beschikbaar

Flexibele opleidingen

Al duurt de PADI IDC 6 dagen, hoef je dit niet in een week af te ronden. Want wij geven de cursus namelijk ook flexibel. Dit houdt in dat we met jou de cursusagenda samenstellen. En zo hoef je dus niet 7 dagen vakantie te nemen voor de opleiding. Natuurlijk is de IDC ook mogelijk in de avonduren en in het weekend.

Reactie plaatsen