welk duikbrevet is het beste

Welk duikbrevet is het beste?

Welk duikbrevet is het beste om te leren duiken?

Jouw zoektocht is begonnen om te leren duiken! Alvast gefeliciteerd, want er gaat straks een hele nieuwe wereld voor je open. Alleen er is zoveel keuze in duikorganisaties. Maar welk duikbrevet is het beste als jij wilt leren duiken?

Verschillende organisaties

Als je met iets nieuws begint, dan doe je eerst jouw huiswerk goed. Je hebt besloten om te leren duiken. Nu nog een cursus vinden en de organisatie kiezen.

Het mooie is dat alle organisaties je goed kunnen leren duiken. het verschil is niet zo groot. Het is vaak de instructeur die jou al dan niet veilig en comfortabel leert duiken. Dus geen enkele organisatie is echt slecht.

Waarom jij kiest voor een PADI duikopleiding

PADI staat voor Professional Association of Diving Instructors en is één van de oudste organisaties die duikopleidingen verzorgt. Het is tevens ook de eerste duikorganisatie die modulaire cursussen voor recreatief duiken heeft ontwikkeld. Al in de zestiger jaren ontwikkelde zij de PADI Open Water Diver cursus.

 Hiermee hebben zij duiken toegankelijk gemaakt voor héél veel beginnende duikers.

Daarbij is PADI de meest bekende en veruit de grootste duikorganisatie ter wereld. Je vind PADI duikscholen en duikinstructeurs in alle uithoeken van de wereld.

PADI duikbrevetten zijn overal geldig

Er is geen land ter wereld waar je geen PADI duikschool zult vinden. Dus als jij een PADI duikbrevet hebt, ben je verzekerd van het feit dat je kunt gaan duiken.

Dus met jouw brevet op beginners niveau kan je meteen aan de slag. Ook kan je deelnemen aan vervolg opleidingen zoals de PADI Advanced Open Water diver cursus.

Welk PADI duikbrevet is het beste

Nou laten we beginnen met leren duiken. Dat kan je doen door een proefduik te volgen. Na de proefduik kan je meteen verder met het halen van jouw duikbrevet.

Afhankelijk van jouw ervaring is er eigenlijk geen beste PADI duikbrevet. Met dat jouw ervaring groeit kan je ook vervolgopleidngen en PADI specialties gaan volgen.

Elk duikbrevet geeft je weer mogelijkheden om nieuwe dingen te leren en te kunnen. Het is altijd goed om te blijven leren.

Zijn andere duikorganisaties slechter dan?

Nee, zeker niet! Bij elke organisatie leer je veilig duiken. Want elke organisatie moet voldoen aan internationale standaarden. Het grootste verschil zit er vaak in dat bij bijvoorbeeld de NOB (Nederlandse Onderwatersport Bond) je leert duiken in verenigingsverband.

Hiermee duurt het beduidend langer om jouw duikbrevet te halen. het is zeker geen slechte organisatie. Allen je zult wel meer tijd kwijt zijn aan leren duiken.

Bij organisaties als SSI en IDD leer je een vergelijkbare manier duiken, met een modulair systeem, net als PADI. Beide zijn ook goede organisaties. SSI is al bekender aan het worden. IDD is een Nederlandse organisatie, welke een stuk minder bekend is.

Organisatie of instructeur

Hoe je het ook wendt of keert, jouw succes in duiken hangt af van jouw duikinstructeur. Het is niet direct de organisatie die jou de lessen geeft. Bij elke organisatie zijn natuurlijk goede en minder goede instructeurs.

Er is niet zoiets als het beste duikbrevet

Dat is een grote geruststelling, alle duikbrevetten zijn goed. Mits je natuurlijk de juiste instructeur hebt getroffen. Wij geven les via het PADI systeem.

Dit omdat PADI de grootste organisatie is en wereldwijd erkend. Bovendien kan je ook elders jouw cursus afronden bij een andere PADI duikschool. Dit noem je een Referral of vakantiecursus. Je start in Nederland en met jouw cursusformulieren kan je overal ter wereld verder met jouw cursus.

Ook biedt het PADI systeem je de mogelijkheid om vervolgopleidingen te volgen. Dat pallet is heel groot. Zo kan je jouw interesse in duiken verder uitbouwen.

Reactie plaatsen