Zero to hero PADI

Zero to hero PADI dive instructor worden, wat houdt dat in?

Zero to hero PADI dive instructor worden, wat houdt dat in?

In eerste instantie vind ik dit altijd een beetje een rare benaming. Het voelt alsof je nog helemaal niet bent als ZERO. Maar niets is minder waar toch? Je staat aan het begin van een professionele duik carrière en hebt nog een weg te gaan. Maar dat betekent in onze ogen niet dat je een ZERO bent. In tegendeel, wij houden van ambitie. Daarom leggen we je graag uit wat het zero to hero PADI dive instructor programma is.

Beginnen bij het begin

Jij bent al bezig met duiken en kijkt naar jouw PADI duikinstructeur. Jouw gedachten dwalen af naar het moment dat je daar zelf staat. Jij voelt het al: op het strand met een azuur blauwe zee en jouw eigen duik studenten. Dat is jouw droom, dit wil jij ook.

Met deze ambitie ben je eigelijk al gestart. Een programma als dit kan jij al starten wanneer jij PADI Open Water Diver bent. Je volgt jouw opleidingen en doet jouw duikervaring op. Zo groei jij langzaam aan naar het niveau van Hero.

Jouw instap niveau als aspirant Professional

Vanaf het moment dat je een duikbrevet hebt, kan je instappen in het Zero to Hero PADI dive instructor programma. Vervolgens volg jij chronologisch de PADI cursussen die je nodig hebt om tot jouw doel van duikinstructeur te komen.

De basisopleidingen volgen zich snel en makkelijk op:

  • Open Water Diver
  • Advanced Open Water Diver
  • Rescue Diver
  • EFR (eerste hulp en reanimatie diploma)
  • Divemaster
  • en als laatste de PADI IDC

Logische stappen van zero to hero als dive instructor

In het PADI systeem lopen de cursussen voor jou logisch op. Je ziet hierboven welke stappen je moet nemen om te komen waar jij wilt zijn. Je kunt er geen stap tussenuit laten. Immers, na het behalen van jouw brevet als PADI duikinstructeur, mag je deze opleidingen zelf allemaal geven.

Maar ik hoor zoveel commentaar.........

Yep, sceptici zijn er altijd. In alles wat je doet. Maar wij geloven er wel in dat dit zeker kan. Wel heb je een goede trainer nodig met ervaring die jou verder helpt om van een recreatief duiker naar professional te groeien. Dit doe je door op zoek te gaan naar een ervaren trainings centrum. Bij voorkeur met een in-house PADI Course Director. Jouw succes wordt bepaald door jouw inzet en open mind om te leren. Bovendien ook door veel ervaring op te doen tijdens het Divemaster deel van jouw zero to hero PADI trainingsprogramma.

Als jij dit wilt, dan kan dit ècht! Laat je vooral niet ontmoedigen door azijnzeikers, die denken alles beter te weten. Het systeem is erop ingericht. Het mag en het kan, dus doe het gewoon.

Hobbels op de weg

Omdat je start vanaf een recreatie brevet is vaak de grootste hobbel op de weg het aantal ervaringsduiken. Voor de recreatieve cursussen van Open Water tot en met PADI Rescue Diver zijn geen minimaal aantal duiken vereist. Dit veranderd op het moment dat je professional wilt worden. Zodra je op het professionale niveau binnen het PADI systeem beland zijn dit het aantal duiken wat jij nodig hebt:

  • Start Divemaster: 40 duiken
  • Brevet Divemaster: 60 duiken
  • IDC of Assistant Instructor starten: 60 duiken
  • PADI Instructor Examination: 100 duiken

Plan jouw route zo, dat je gaande weg ook lekker ervaringsduiken blijft doen. Niet alleen cursusduiken. Al zijn deze natuurlijk leuk, is het altijd goed om ook zelf te blijven duiken. Zo houd je ook plezier in het duiken zelf. Houd jouw duiken goed bij en heb een duidelijk plan voor de ervaringsduiken die nodig zijn voor jouw volgende stap.

Uitzondering op het aantal duiken

Er is één uitzondering op het aantal duiken voor het examen. Dit is wanneer je jouw Zero to Hero PADI programma volgt bij een PADI Career Development Center, zoals wij zijn. Jij kunt nu al examen doen met een minimum van 60 duiken. Het enige is dat je jouw hele traject bij ons volgt. Bovendien krijg je jouw lesbevoegdheid zodra je 100 duiken kunt overleggen aan PADI. Maar je hoeft in ieder geval net te wachten!

Jouw Zero to Hero PADI traject volgen in Nederland

Natuurlijk zullen wij zeggen doe het in Nederland. Het grote voordeel is nu dat, wanneer je gaat reizen meteen aan de slag kunt als PADI instructeur. Je volgt jouw PADI zero to hero traject tijdens jouw voorbereidingen op jouw reis naar het buitenland. Zo heb je ruim de tijd om dit te doen en kom je goed beslagen ten ijs.

Bovendien kunnen wij je ook verder helpen om een passende functie te vinden. We heten niet voor niets Scuba Connection.

Reactie plaatsen