PADI CDC Center

Wat is een PADI CDC Center?

Wat is een PADI CDC Center en het verschil met een IDC Center?

Bij het PADI systeem word je om je oren geslagen met de verschillende benamingen. Je kunt jouw instructeurstraining volgen bij een PADI IDC center of ook bij een PADI Career Development Center. Wat is een PADI CDC Center eigenlijk? En welke voordelen heb je om jouw professionele PADI opleidingen hier te doen?

PADI IDC Center voor jouw training

Een PADI IDC center, of Instructor Development Center, heeft een PADI Course Director in dienst. Dit kan zijn de eigenaar van de duikschool. Maar ook een PADI Course Director die een overeenkomst heeft met de duikschool. 

Op dit Center kan jij de PADI Instructor Development Course volgen. Dit is de PADI IDC, de opleiding tot PADI duikinstructeur. Want deze opleiding mag niet op elke duikschool worden gegeven. Om IDC Center te worden moet je aan strenge eisen voldoen. Vervolgens mag je dan ook duikinstructeurs opleiden.

Wat is dan een PADI Career Development Center?

Tja, dat is een benaming die je niet veel hoort of ziet. Dan komt omdat Career Development Centers, PADI duikcentra zijn die aan nog meer eisen voldoen dan een IDC Center. Omdat de eisen zo hoog zijn, komt het ook niet veel voor. In Noord Europa is er maar één PADI CDC Center. 

Een Career Development Center beschikt namelijk over twee PADI Course Directors. Bovendien, om deze status te behalen, moet de duikschool zich ook toewijden aan het geven van professionele duikopleidingen. Elk jaar opnieuw wordt gekeken of je de status voor volgend jaar mag behouden. Het is dus geen gegeven, dat wanneer je een CDC center bent, je deze status ook houdt.

Waarom doe je dan jouw professionele opleiding juist daar?

Een PADI CDC Center heeft zich gespecialiseerd in het geven van professionele opleidingen. Je komt dus met ervaren trainers in contact. Jouw opleiding tot PADI duiksinstructeur kan daar al starten als je nog geen duikbrevet hebt. Dit wordt vaak een "zero to hero" programma genoemd. 

Onder leiding van 2 Course Directors wordt je opgeleid tot een professionele instructeur. Daarbij komen nog een groot aantal voordelen:

  • complete programma's van beginner tot professional
  • al jouw opleidingen onder één dak
  • jij kunt sneller examen doen voor PADI instructeur

Eerder examen doen, hoe dat kan

Omdat jij wordt opgeleid binnen een professionele omgeving mag jij eerder aan het examen deelnemen. Op een PADI IDC Center, mag je examen doen als instructeur wanneer jij 100 duiken in jouw logboek hebt. 

Wanneer jij jouw training in zijn geheel volgt bij een PADI CDC Center, mag je al aan het PADI IE deelnemen wanneer jij 60 duiken hebt. Daarbij moet je al wel 6 maanden een duikbrevet hebben en ook gecertificeerd zijn als PADI Assistent Instructor.

Zo heb je jouw examen al achter de rug. Je kunt dus in één beweging door naar het PADI Instructeurs examen nadat je de PADI IDC hebt afgerond.

Conclusie van PADI CDC Center

Een PADI CDC Center oftwel Career Development Center is een duikschool dat voldoet een de allerhoogste eisen van PADI. Je kunt hier jouw opleiding van beginnende duiker tot en met instructeur volgen. Bovendien mag jij al eerder aan het PADI Instructeursexamen deelnemen. Je hoeft niet te wachten tot je 100 duiken hebt gemaakt.

Omdat een PADI CDC Center beschikt over een ervaren staff, kunnen ze jou ook beter helpen om een baan te vinden als PADI instructeur. Juist door hun intensieve samenwerkingen met internationale duikscholen, vergroot jij jouw carrière kansen aanzienlijk! 

Reactie plaatsen