PADI MSDT

PADI MSDT programma

PADI MSDT programma

Nadat je PADI Instructeur bent geworden wil je naast de reguliere cursussen natuurlijk ook jouw eigen kennis verbreden en lesgeven in de specialties waar jouw interesse liggen. Hier komt de PADI MSDT om de hoek kijken.

Over de titel van PADI Master Scuba Diver Trainer bestaan soms nog wat onduidelijkheden. Laten we dat eerst uit de lucht helpen.

Het programma:

Master Scuba Diver Trainer is geen cursus op zich. Het is een titel (rating) die wordt toegekend aan Instructeurs die ervaring hebben opgedaan en les mogen geven in minimaal 5 PADI specialties. Tevens is het een voorvereiste voor deelname aan de PADI IDC Staff Instructor cursus.

De rating kun je aanvragen wanneer je minimaal 25 duikers hebt gebrevetteerd en zelf 5 PADI Instructeur Specialties hebt.

PADI MSDT doen, aansluitend op de PADI IDC

Het PADI MSDT programma aansluitend op de IDC, onder leiding van een PADI Course Director, leer je hoe je bepaalde specialties kan geven. We behandelen o.a.:

 • Een theorie presentatie uit de specialty geven
 • Een buitenwater presentatie geven van een de vaardigheden
 • Alle buitenwatervaardigheden op demonstratielevel laten zien
 • Marketing en kostencalculatie van de specialty
 • Integratie van de specialty in andere PADI duikopleidingen

Welke specialties ga je kiezen

Wanneer je een lijst van PADI specialties bekijkt, dan is het altijd goed om te bedenken waar je deze gaat gebruiken. Je kunt bij ons jouw PADI MSDT programma aanpassen naar jouw eigen wensen en doelen. Geef je bijvoorbeeld les in Nederland, dan is de droogpak instructeurs specialty een slimme zet. Ga je lesgeven in de tropen, dan is deze minder relevant. Dan kies je eerder voor de diep en de wrak specailty. 

Bedenkt dus goed wat je wilt gaan doen na de PADI IDC. Wil je meteen starten?

Instructeur specialties aanvragen

Er zijn 3 manieren om instructeur in een PADI specialty te worden. 

 • Specialty training volgen bij een PADI Course Director
 • Zelf aanvragen bij PADI
 • Een eigen PADI Specialty schrijven

Het voordeel van de specialties bij een Course Director doen, is dat je gelijkt leert hoe je deze kunt geven. Bovendien hoef je niet eerst 25 duikers te hebben gebrevetteerd en heb je minder ervaringsduiken nodig. Ook zijn de aanvraagkosten per specialty beduidend lager.

Zelf aanvragen bij PADI

Je kunt ook zelf een specialty aanvragen bij PADI. Dit doe je door op de PADI Pro site deze aan te vragen. Of je stuurt een aanvraagformulier in naar PADI. Dit formulier heet een Specialty Instructor Application Form. Je kunt meerdere specialties tegelijk aanvragen. Let wel dat je minimaal 25 duikers hebt gebrevetteerd en je 20 ervaringsduken kunt overleggen in de betreffend specialty.

Zelf de specialty als duiker hebben

Om een PADI Instructeur Specialty aan te vragen, hoef je niet het brevet op duikers niveau te hebben. Als jij geen droogpak specialty brevet hebt, maar we de ervaring, dan kan je deze aanvragen. 

Hier zijn wel een aantal uitzonderingen op. Voor de volgende specialties heb je ook het brevet op duikersniveau nodig:

 • Emergency Oxygen provider
 • NITROX
 • Self Reliant
 • IJsduiker
 • Grotduiker

Conclusie van het PADI MSDT programma

Om Master Scuba Diver Trainer te worden moet je zelf 5 instructeurs specialties hebben. Bovendien dien je minimaal 25 duikers te hebben gebrevetteerd. Vervolgens kan je dan het brevet van PADI MSDT aanvragen. Als Master Scuba Diver Trainer voldoe je aan de voorvereisten om deel te nemen aan de PADI IDC Staff Instructor cursus. Kies jouw specialties verstandig en volg deze bij een Course Director.

Reactie plaatsen