PADI Divemaster examenvragen

PADI Divemaster examenvragen, elementaire kennis voor de PADI professional

PADI Divemaster examenvragen, de basiskennis van de Professional

Jij bent onderweg naar PADI professional! In jouw Divemaster cursus heb je hard gewerkt om alles af te ronden. Je hebt jouw stages gelopen, opdrachten uitgevoerd en bent een meester in het demonstreren van de vaardigheden. Nu staat het nog één ding jou in de weg: de PADI Divemaster examenvragen! Een groot examen, wat je moet afronden om PADI Divemaster te worden!

Voorbereiden op het PADI divemaster examen

Om jouw fel begeerde brevet te halen als eerste stap op de Professionele ladder, dien je een examen te maken. Het PADI Divemaster examen bestaat uit 2 delen. Voor beide delen moet je 60 vragen per deel maken. Een totaal van 120 vragen. 

Je mag het examen maken in één keer. Maar oo mag je dit in twee delen doen. Het hoeft niet allemaal achter elkaar.

Deel één van het Divemaster examen

Het eerste deel gaat over de theorie achter het worden van een PADI professional. Dit deel behandelt de vragen over de Divemaster manual. Tegenwoordig is dat de eLearning. Dit deel is een gesloten boek deel. Je beantwoord de vragen over hoofdstuk 1 tot en met 7. De rol van de Divemaster en alles wat daarbij komt kijken. 

In het examen kom je geen vragen tegen, die je niet al hebt gemaakt in de kennistoetsen van jouw boek of eLearning.

Deel twee van de PADI Divemaster examenvragen

Dit deel gaat verder op jouw theoretische kennis over duiken in het algemeen. Je krijgt vragen over:

  • fysica
  • physiologie
  • eRDP ML
  • duikvaardigheden en omgeving
  • duikmateriaal
  • gebruik van de PADI Instructor manual

Deze kennis vergaar je in de laatste hoofdstukken van de theorie. 

Ondersteunende PADI studiematerialen

Om jouw kennis te vergroten, heeft PADI een aantal ondersteunende studiematerialen. Met deze studietools leer je meer over de duiktheorie. Een aantal van deze materialen zijn:

  • Diving Knowledge Workbook (ook in het Nederlands)
  • Encyclopdia of Recreational Diving (alleen in het Engels)
  • Dive theory online (alleen in het Engels)

Belangrijke kennis, zeker als je verder wilt naar PADI Instructeur

Heb je de ambitie om verder te gaan met de PADI IDC, dan is het juist goed om meer te leren dan er in de Divemaster manual staat. Voor het examen in de IDC en het instructeursexamen, heb je een bredere kennis nodig van de duiktheorie. 

Door dit goed te bestuderen en jouw kennis op peil te houden, heb je een grote voorsprong in deze cursus. Je kunt je dan focussen op het leren lesgeven. De kennis van de duiktheorie hoef je dan alleen nog maar bij te houden.

Conclusie over de PADI Divemaster examenvragen

Wellicht had je gedacht dat je in dit artikel van ons alle antwoorden zou krijgen op de examenvragen. Helaas moeten we je daar in teleurstellen! Maar hopelijk heb je wel inzicht gekregen in waar je meer verdiepende kennis kunt op doen over de inhoud van de Divemaster theorie.

Heb je interese in een Nederlandstalige eLearning, die alle informatie behandeld? Vraag dan gerust onze IDC succestool aan. Je leert hier meer over de duiktheorie en het gebruik van de PADI Instructor manual. Deze eLearnings zijn bij ons te krijgen en gratis voor Divemaster en IDC kandidaten bij Scuba Connection en Wannadive Bonaire.

Reactie plaatsen