De nieuwe PADI IDC is er!

De nieuwe PADI IDC is er!

De nieuwe PADI IDC is er! We starten al in maart 2020!

De nieuwe PADI IDC, je hebt er vast al veel over gehoord. Maar nu is het zover! Je kunt bij ons de nieuwste vorm van de PADI Instructeurs cursus volgen. Wij zijn alvast heel enthousiast over het nieuwe programma en kunnen niet wachten om dit met jou te delen.

Wat is er dan zo nieuw aan de IDC?

Zoals nu met vrijwel elke PADI cursus is ook de IDC aangepast aan deze tijd. Het grote verschil met de vintage IDC is dat je veel online kunt voorbereiden.

Het grote voordeel daarvan is dat wanneer je naar de duikschool komt, je nu bezig gaat met waar je voor komt:

 • leren lesgeven
 • workshops volgen
 • werken met het PADI systeem

De nieuwe materialen bieden heel veel voordelen. Zo ben je nu meteen in het bezit van jouw PADI materialen (digitaal) in verschillende talen. In tegenstelling tot één keer kiezen, heb je nu toegang tot veel verschillende talen.

Niet alleen voor het leerproces is dat handig, maar ook wanneer je de ambitie hebt om in het buitenland te gaan werken. Eenmaal over de grens, zal je in verschillende talen les gaan geven. Hoe mooi is het dan dat je toegang hebt tot jouw PADI lesmaterialen in de taal van jouw studenten.

Cursusverloop van de nieuwe PADI instructeur-cursus

Nadat je je hebt ingeschreven voor jouw cursus, ontvang je jouw lesmaterialen. Vervolgens kan je je op jouw tempo en jouw eigen schema voorbereiden. Dit doe je door het volgen van de online presentaties. De presentatie kunnen ook ofline worden gevolgd in de vernieuwde PADI Training App. Vervolgens gaan we aan de slag met de verschillende workshops, lesgeven in zwembad en buitenwater. Zo word je niet alleen voorbereid op het examen, maar ook op lesgeven in de praktijk.

Het Nieuwe PADI IDC Crewpack, jouw digitale bibliotheek

In het nieuwe PADI IDC crewpak vind je alle materialen die je nodig hebt om de IDC te volgen. Bovendien zit deze ook boordevol handige tools. Als bijkomend voordeel is dat je veel minder papierwerk hebt. Nog belangrijker: digitale materialen zijn veel milieuvriendelijker.

Je kunt alvast met de thuisstudie beginnen door het volgen van de online IDC presentaties. Zo kom je goed voorbereid op jouw lessen aan. De presentaties zijn te kijken in jouw eigen PADI online leeromgeving, waar ook jouw vorderingen worden bijgehouden.

Het IDC Crewpack voorziet je ook van de examens van de verschillende opleidingen, de Guide to teaching en een module om zelf de duiktheorie te bestuderen. Ook heb je toegang tot proefexamens om je voor te bereiden op het PADI instructeur-examen.

Al met al een heel compleet pakket, waarmee je snel aan de slag kunt. En, als je bent geslaagd, een waardevolle bibliotheek tot je beschikking hebt om jouw duiklessen te kunnen geven. Bovendien maakt je voor de papieren versie van de materialen de keuze voor één taal. De eLearning is wel in verschillende talen beschikbaar.

Liever papieren materialen?

Voor de liefhebbers van papieren manuals is er natuurlijk ook de mogelijkheid om papieren manuals te krijgen. Je krijgt hierbij een code voor de eLearning. Maar gebruikt papieren handleidingen en naslagwerken. Dus dat is zeker nog mogelijk. 

Je hebt nu toegang tot de eLearning van de nieuwe IDC. Je hebt alleen geen beschikking tot de overige digitale tools, zoals de digitale duiktheorie en andere handige tools. Deze zitten alleen in de digitale IDC crewpack.

De workshops in de nieuwe PADI IDC

Voor de nieuwe PADI cursus zijn er veel leuke en leerzame workshops. Deze interactieve sessies maken dat je zelf oplossingsgericht gaat werken met jouw mede-kandidaten. Dit zorgt ervoor dat praktijkgericht gaat werken. In tegenstelling tot de vorige versie van de instructeurs-cursus. Daar werd doormiddel van presentaties, door de Course Director en IDC staff, alles aan je werd uitgelegd.

Dit maakt dat je ook hier weer echt met lesgeven bezig bent en je inzicht als PADI duikinstructeur groeit.

Theorieles leren geven

Bij elke cursus hoort een stuk ondersteunende theorie. Hoe je dit gaat benaderen wordt uitgebreid behandeld. Want hoe geef je theorieles wanneer jouw studenten gebruikmaken van PADI digitale lesmaterialen? En wat doe je als er geen theoriematerialen beschikbaar zijn, zoals bij sommige PADI specialties?

Dit alles wordt besproken en je gaat ermee aan de slag. Zo weet je precies wat je moet doen als je les gaat geven, ongeacht met welke materialen en welke cursus. Jij bent er klaar voor!

Lesgeven in het zwembad

Duiken aanleren, daar begin je vaak mee in het zwembad. Tijdens de nieuwe IDC ga je dit ook oefenen. Om alvast de eerste handigheid te krijgen, begin jij met een droge workshop. Deze is in het leven geroepen om alvast een indruk te krijgen van hoe je je positioneert in het water. Bovendien, krijg je alvast veel tips en tricks om vervolgens succesvol het water in te gaan.

Zo wordt je goed voorbereid op de eerste zwembadlessen en de praktijk. Al zijn we in Nederland gewend om vaak een Divemaster bij ons te hebben tijdens jouw duiklessen, is dat niet altijd het geval. Daarom zul je ook gaan oefenen te werken met studenten zonder dat je een assistent hebt. Ook dat is wéér een praktijk gerichte oefening en leer je werken, zonder assistent.

Vaardigheden demonstraties

Vanuit de Divemaster cursus ben je bekend met de vaardigheden demonstraties. Dit blijft onveranderd in de nieuwe PADI IDC. Wel is er een kleine toevoeging. Die toevoeging komt uit de filosofie van het in neutraal drijfvermogen kunnen demonstreren. Hierbij zijn er 2 vaardigheden die je in neutraal drijfvermogen moet demonstreren om een 5 te halen.

Meer aandacht voor de Rescue Diver cursus

In de PADI IDC oude stijl kwam de Rescue minder aan bod, dan bijvoorbeeld de Open Water cursus. Toch is de Rescue Diver cursus een hele leuke cursus om te geven. Vandaar dat in de nieuwe PADI IDC de Rescue veel meer wordt behandeld. Naast de vaste vaardigheid, Rescue vaardigheid 7, komen er veel meer vaardigheden aan bod, zowel in het zwembad als in het buitenwater.

Bovendien gaan we in de buitenwater-sessies ook aan de slag met een compleet scenario.

De laatste keer dat je dat hebt gedaan was vast tijdens jouw eigen cursus. Maar nu leer je hoe je dit in de praktijk organiseert en geeft. Dit is zeker een hele mooie toegevoegde waarde aan jouw cursus.

Duur van de nieuwe PADI IDC

Ten eerste heb je de mogelijkheid om je thuis voor te bereiden. De thuisstudie, middels de online presentaties, kan je alvast doen in je eigen tijd en tempo.

Vervolgens heb je de lessen van ons team van IDC Staff en Course Directors. Hiervoor staat een minimum van 6 dagen (wanneer je de thuisstudie hebt afgerond). In onze termen van de flexibele IDC hebben we het dan over een tijdsinvestering van 60-70 uur.

Wat zijn de voordelen voor jou, als IDC kandidaat, met de nieuwe PADI IDC?

De voordelen voor jou als PADI instructeur-kandidaat zijn groot, zo heb jij:

 • Altijd de nieuwste en geüpdate materialen
 • PADI materialen beschikbaar in verschillende talen
 • Goede voorbereiding op de duiktheorie
 • eLearning omgeving waar je in je eigen tijd en tempo kunt studeren
 • Eigen grote digitale bibliotheek, met veel naslagwerk
 • Niet meer slepen met dikke mappen en veel papier
 • Materialen altijd beschikbaar in jouw PADI digitale leeromgeving
 • Praktijkgericht leren lesgeven door middel van interactieve workshops
 • Minder in het klaslokaal zitten en bezig met een echte PADI instructeur worden.

Meer weten of inschrijven voor de nieuwe PADI IDC?

Wil je meer weten over hoe de cursus er voor jou uit gaat zien? Bel of mail ons of komt langs in Naarden

Meer weten? Mails ons meteen!

Over de schrijver
Berdi is al jaren achtereen Award Winning PADI Course Director en TECREC Instructor Trainer. Zijn 25 jaar pret en plezier in duiken, deelt hij elke duik met jou!
Reactie plaatsen