PADI Junior Divemaster
3 min. leestijd

PADI Junior Divemaster

PADI Junior Divemaster cursus! De eerste professionele stap voor junior duikers

Lang verwacht en nu echt gekomen, de PADI Junior Divemaster cursus. Vers van de PADI pers en wij mogen deze cursus gaan draaien. Hoe gaaf is dat, eindelijk is er een volgende stap voor de jonge duikers die hun zinnen hebben gezet om straks een PADI professional te worden.

Dit is een cursus voor de jonge duikers die verder willen in duiken

De PADI Junior Divemaster is een aangepaste cursus voor jonge duikers die niet kunnen wachten om PADI professional te worden. Na de PADI Rescue Diver cursus, komt er een tijd dat je moest wachten tot je 18 bent. Dan pas kan je verder om professional te worden

Maar het wachten is nu voorbij! Want hier is de PADI Junior Divemaster cursus voor jou!

Wat houd de PADI Junior Divemaster cursus in?

Deze cursus is een opstap naar het brevet van PADI Divemaster. Er zijn veel jonge duikers, die niet kunnen wachten tot ze 18 zijn en dan eindelijk gaan starten met de cursus. Daarom is ook deze cursus in het leven geroepen. Jij als jonge duiker met de droom om PADI professional te worden, kunt eindelijk starten!

Je gaat alvast leren hoe het is om een echte PADI professional te zijn. Alles wat je gaat doen is gelijk aan wat iemand van 18 jaar of ouder gaat doen. Zo ben jij alvast goed voorbereid op de toekomst als Divemaster en misschien later wel als duikinstucteur.

Om mee te mogen doen

Om mee te mogen doen moet je aan de volgende voorvereisten voldoen:

De theorie

De Junior Divemaster behandeld de PADI Divemaster theorie. Dat is wellicht een hele kluif, maar doe je mee, dan heb je èchte interesse en ga je het flikken! De theorie wordt afgesloten met een speciaal junior Divemaster examen. Ook hebben wij bij Scuba Connection een aantal succestools in ons eigen platform.

Zwembad en vaardigheden

In het zwembad worden de 24 vaardigheden aangeleerd op demonstratie niveau! Verder ga je aan de slag met een groot aantal van de ander Divemaster vaardigheden. Zo heb je wéér een voorsprong op de toekomst.

Ook laat je jouw zwemvaardigheden zien. Zwemmen, snorkelen, watertrappelen en vermoeide duiker slepen. Yep, zonder conditie wordt je nooit Divemaster.......

Buitenwater vaardigheden voor de PADI Junior Divemaster

Het moet wel een beetje spannend en een verrassing blijven. Maar reken erop dat je veel gaat duiken. Alles wat je moet doen en gaat leren komt rechtstreeks uit de PADI Divemaster cursus. Het zijn dus de echte Divemaster vaardigheden.

De taken van de PADI Junior Divemaster

Jij, als aankomend PADI junior Divemaster hebt de volgende taken op je wachten samen met een PADI Professional:

  • Helpen om een duikplaats op te zetten en te managen
  • Beachmaster verantwoordelijkheden
  • Het voorbereiden en organiseren van de duikstek duikcursussen (zowel zwembad als buitenwater)
  • Vaardigheden demonstreren samen met de PADI instructeur waarbij een buddy nodig is (zoals de octopus gebruiken)
  • Een briefing geven van een duikstek, samen met een PADI Professional

Zodra je 18 wordt

Alles wat je in deze cursus hebt geleerd is straks super handig als je 18 wordt. Want alles wat je al hebt gedaan, hoef je dan niet meer te doen. Dus, niemand wordt zo snel PADI Divemaster als de PADI Junior Divemaster. Je bent al halverwege de professionele cursus!

Oh, en hier moet je nog even rekening mee houden:

Omdat de PADI Junior Divemaster nog geen 18 is, heb je geen officiële bevoegdheden. Je mag dus niet geheel zelfstandig met duikers in training werken. Jij werkt samen met een PADI Professional en dat is al een hele verantwoordelijkheid. Dus onderschat jouw taken niet.

Zodra jij 18 bent, kan je verder met de PADI Divemaster cursus. Vanaf deze leeftijd mag je wel zelfstandig aan de slag.

Mee doen met de Junior Divemaster en bij de eerste groep in Nederland horen?

Mee doen? Dat kan, dat mag, dat moet! 

Want jij maakt deel uit van een bijzondere groep. Kan jij je alvast voorstellen hoeveel andere junior duikers, in de toekomst, hiervan kunnen genieten? Mooi, dan zijn wij er klaar voor en jullie hopelijk ook!

Conclusie PADI Junior Divemaster

Whaaaaaaah, wij zijn super vereerd en gemotiveerd om dit te mogen gaan doen. We kijken er erg naar uit om deze cursus een succes te maken. Wat we nu nodig hebben, is jullie als Rescue Divers. Ben jij tussen de 15 en 17 en wil je starten met de PADI junior Divemaster? Geef je dan meteen op!

MEER OVER DE CURSUS KIJK HIER VERDER

Over de schrijver
Olga is de enige vrouwelijke PADI Platinum Course Director van de de Benelux. Haar doel in haar cursussen is iedereen met een lach het water uit laten komen. Als eigenaresse van Scuba Connection, she knows the trick of the trade.
Reactie plaatsen