Olga Knijn

PADI Course Director en eigenaresse van Scuba Connection

Olga Knijn, PADI Course Director

Een grote lach en een aanstekende vrolijkheid, dat zijn de kernwoorden. Olga is PADI Course Director met een ruime internationale duikervaring.

Naast het geven van duikopleidingen, als PADI instructeur binnen het Team, voor de startende duiker en PADI specialties, is Olga ook een fervent onderwaterfotografe. Heb jij interesse in onderwater fotografie, of wil je je kennis en vaardigheden vergroten ? Dan helpt zij je met heel veel enthousiasme van kiekjes naar onderwaterfoto’s.

Eigen duikschool en duikwinkel

Samen met Berdi, heeft Olga Scuba Connection opgezet. De PADI duikschool van het Gooi. Dit plan kwam op in wat gesprekken. Vervolgens hebben ze samen het plan voor dit PADI IDC center verder uitgewerkt en uitgevoerd. Met als resultaat dat jij dit nu leest.

Het kwam niet vanzelf

Met één minder leuke duikervaring, kreeg Olga een vertraging in haar eigen ontwikkeling als duiker. Met veel doorzettingsvermogen en stap voor stap het vertrouwen weer terug krijgen, bezit Olga nu hoogste PADI Professionele brevet.

Eigen ervaring omzetten in kracht

De mindere ervaring heeft haar ook sterker gemaakt als PADI instructrice. Als geen ander weet ze nu haar studenten te overtuigen en te begeleiden naar hun duikdoel. Wij zien het wekelijks in onze PADI cursussen. Olga gebruikt haar eigen ervaring, om jou te helpen en te laten groeien. Waar jouw dilemma ook zit. Hier zijn we dan ook heel trots op; eigen ervaring omzetten in kracht.

Onderwaterfotografie

Naast lesgeven, is haar misschien wel grootste passie onderwaterfotografie. Begonnen met een eenvoudige onderwatercamera en ook hier gegroeid van kiekjes naar professioneel onderwaterfotograaf. Olga's foto's zijn herhaaldelijk gepubliceerd in het blad Duiken en op Duiken in Beeld.

Door haar inzet om altijd het beste uit jezelf te halen is zij dan ook ambassadeur geworden voor Sea&Sea. Dit merk is toonaangevend in de onderwaterfotografie.

PADI Course Director Olga Knijn

Professionele opleidingen en coaching

Het werk bij de KLM brengt Olga met grote regelmaat op Sint Maarten, Curaçao en Bonaire. Hier werken ook veel PADI professionals die door ons zijn opgeleid. Met haar eigen netwerk en route over de eilanden, coacht Olga onze kandidaten weer naar een hoger plan.

Niet alleen voor de instructeurs die al de wereld in zijn gegaan, maar ook alle professionals die momenteel in de opleiding zitten. Dat is waar haar focus op ligt. Samen met Berdi coachen zij PADI professionals naar een goede start voor een carrière in de duikindustrie.

Het doel van lesgeven

Na twee jaar achtereen al PADI Elite Instructor te zijn is Olga nu ook PADI Course Director. Zij heeft deelgenomen aan de eerste Course Director training (CDTC) op Malta. Wie weet, maar eerst aandacht aan jullie, onze duikers. De rest volgt wel.

Uiteindelijk is er voor Olga maar één doel in haar duikcursussen. En dat is jou als duiker met minimaal een glimlach het water uit te krijgen. Met haar passie, gedrevenheid, geduld en enthousiasme is dat niet eens een doel, maar gegarandeerd resultaat.