PADI OWSI cursus, wat is dat?

PADI OWSI cursus, wat is dat?

PADI OWSI wat is dat voor een cursus?

Je kunt in het PADI systeem goed verdwalen tussen alle afkortingen. Eén van die afkortingen is OWSI. Maar wat is dat nou precies PADI OWSI worden?

OWSI staat voor Open Water Scuba Instructor. Dit is het uiteindelijke brevet wat ontvangt als je voor het PADI instructeursexamen bent geslaagd. Het is een deel van de complete PADI IDC.

De PADI IDC bestaat uit 2 deelcursussen

De PADI IDC bestaat uit 2 cursussen.

  • Assistent Instructor gedeelte
  • Open Water Scuba Instructor gedeelte

Wanneer je beide in één grote cursus volgt, dan heb je het over de PADI Instructor Development Course (IDC). Je kunt er dus voor kiezen om in twee delen duikinstructeur te worden. Of je volgt de hele cursus in één keer en dan wordt je instructeur.

Deze cursus wordt altijd gegeven door een PADI Course Director.

Waarom kiezen voor 2 delen

Jij voelt je er nog niet helemaal klaar voor om een duikcursus, zoals de Open Water Diver, helemaal zelf te geven. In dat geval kan je er voor kiezen om eerst het Assistent Instructor deel te volgen. Zo kan jij alvast een start maken met assisteren en deels zelfstandig lesgeven.

Wanneer jouw ervaring is gegroeid en je bent er klaar voor om instructeur te worden, dan volg je het tweede deel. Dat deel heet het PADI OWSI deel.

Een andere reden kan zijn, dat je nog niet voldoende duiken in jouw logboek hebt voor het examen. Hiervoor heb je 100 gelogde duiken nodig.

Voor wie de PADI OWSI cursus nog meer geschikt is

Ben jij duikinstructeur van een andere organisatie? Dan kan je een crossover doen naar PADI. Omdat je al instructeur bent, hoef je niet de hele IDC te volgen. Alleen het volgen van de Open Water Scuba Instructor cursus is dan voldoende.

Zo leer je lesgeven volgens het PADI systeem. Je sluit de cursus wel altijd af met het PADI IE (instructeursexamen).


Wat je meer gaat leren

Tijdens de OWSI cursus, ga je verder waar je gebleven was. Je leert meer over het geven van de PADI basiscursussen. Ook Ga je jouw lesgeef vaardigheden verder aanscherpen en leer je nog meer over het toepassen van het PADI systeem.

Jij moet nu ook een examen maken in de cursus over de duiktheorie voor professionals. Het is dan raadzaam om hier op tijd mee te starten. Als je jouw duiktheorie op orde hebt, dan kan je je nu helemaal focussen op het verder leren duikles geven.

12 maanden geldig

Al de PADI cursusformulieren zijn 12 maanden geldig, vanaf de laatste module die je hebt afgerond. Zo ook de cursusformulieren van het OWSI gedeelte. Jij begint aan de IDC, maar niet zeker weet of je binnen 12 maanden examen gaat doen. Dan is het ons advies om eerste het Assistant Instructor gedeelte af te ronden.

Als jij de Assistant Instructor hebt afgerond, dan heb je alvast een brevet. Dit brevet verloopt niet, zolang jij PADI lid blijft. De IDC formulieren blijven 12 maanden geldig. Wanneer deze verlopen, moet je weer opnieuw de cursus volgen.

Deelname vereisten voor de PADI OWSI cursus

Om aan de Open Water Scuba Instructor cursus deel te nemen moet je:

  • 18 jaar oud zijn
  • PADI Assistent Instructeur zijn of,
  • Duikinstructeur van een andere organisatie zijn
  • Deelnemen aan de EFR Instructor cursus (als je nog geen eerste hulp instructeur bent)

PADI Instructeursexamen

Je rond deze cursus af door deel te nemen aan het PADI IE. Oftwel het PADI Instructor Examination. Dit is een tweedaags examen georganisserd door PADI. Je moet dus een volledige IDC hebben gevolgd, of hebben deelgenomen aan de PADI OWSI cursus.

Conclusie van de PADI OWSI cursus

Dit onderdeel van de PADI IDC is voor Assistent Instructeurs en instructeurs van een andere duikorganisatie. Je leert meer over het PADI systeem en jij wordt voorbereid op het PADI examen. Om uiteindelijk het brevet van Open Water Scuab Instructor te krijgen, dien je ook succesvol aan het PADI IE deel te heben genomen.

Het volgen van de cursus in delen en het afronden van de PADI OWSI cursus, is het meest zinvol als je de intentie hebt om binnen 12 maanden deel te nemen aan het instructeursexamen.

Over de schrijver
Olga is de enige vrouwelijke PADI Platinum Course Director van de de Benelux. Haar doel in haar cursussen is iedereen met een lach het water uit laten komen. Als eigenaresse van Scuba Connection, she knows the trick of the trade.
Reactie plaatsen