Duikinstructeur worden op Bonaire! Doe jouw IDC op Divers Paradise
2 min. leestijd

Duikinstructeur worden op Bonaire! Doe jouw IDC op Divers Paradise

Duikinstructeur worden op Bonaire! Divers Paradise

Je staat aan de vooravond van jouw nieuwe carrière. Jouw leven wil je een andere wending geven. Hoe veel beter kan dat zijn dan PADI Instructor worden? Wij van Scuba Connection hebben de handen ineen geslagen met Wannadive Bonaire om onze PADI IDC ook op Bonaire te gaan geven. Wie wil dat nu niet: Duikinstructeur worden op Bonaire.

Het IDC Center op Bonaire Wannadive Grand Windsock

De locatie van het IDC center is gelegen op het luxueuze resort Grand Windsock in Belnem. Wannadive heeft hier haar nieuwe en uiterst ruime locatie. Met een groot zwembad bij het hotel voor jouw training, hebben we nog iets veel leukers. Je kunt ook privé les krijgen in het zwembad bij jouw villa. 

Wannadive is de meest laid-back duikschool van Bonaire. De plek waar je je thuis voelt en eigelijk niet meer weg wilt. De slogan is niet voor niets: Bring back the fun!

De PADI IDC, de cursus om PADI instructeur te worden

Jij kunt nu op Bonaire de PADI IDC volgen. De Instructor Development Course is een 6 daags programma. Tijdens deze cursus leer jij gebruik maken van het PADI systeem. Daarbij leer je natuurlijk lesgeven in duiktheorie, het zwembad en het buitenwater. Meer lezen over hoe je PADI Instructeur wordt...

Terwijl jij geniet van de omgeving, leer je hoe het is om in de tropen les te geven. De enige schoenen die jij zult dragen zijn jouw duikschoentjes.

Wat heb je nodig om duikinstructeur te worden op Bonaire?

Om duikinstructeur te worden op Bonaire moet jij een PADI Divemaster zijn. Om met de cursus te beginnen heb je minimaal 60 duiken nodig in jouw logboek. Verder neem je een gezonde dosis humor mee en wat duikspullen. Dan ben je eigenlijk al een heel eind.

Feiten op rij van wat je nodig hebt om duikinstructeur te worden op Bonaire:

 • PADI Divemaster of,
 • Duikinstructeur van een andere organisatie
 • Minimaal 60 duiken in jouw logboek
 • Een geldige medische keuring
 • De wil om jezelf te vinden als duikinstructeur

Cursus combineren met Scuba Connection in Naarden

Samen met Wannadive geven we de hele PADI instructeurscursus. Zeker in de winter wanneer de examens klaar zijn voor de winterperiode. Je kunt er voor kiezen om de hele cursus op Bonaire te doen.

Een andere mogelijkheid is dat je alvast een deel van de PADI IDC in Nederland afrond. Vervolgens ga jij op Bonaire de zwembad en buitenwaterlessen doen. Ook jouw PADI Instructeursexamen doe je op Bonaire.

Zo voorkom je jouw winterdip en kom jij als instructeur weer terug in Nederland. Met een lekker bruin kleurtje natuurlijk.

Waarom duikinstructeur worden op Bonaire?

De reden waarom jij duikinstructeur op Bonaire zou willen worden zijn:

 • Super duikomstandigheden
 • Logistiek van jouw cursus kan niet beter
 • Krijg les in het Nederlands
 • Doe jouw PADI examen in het Nederlands
 • Complete pakketten met cursus en verblijf op een luxe resort
 • Voor ieder budget is er een oplossing
 • Sollicitatie garantie op Bonaire (je zou natuurlijk ook kunnen blijven)

Conclusie

Jij wilt PADI instructeur worden! En wellicht word jij dat op Bonaire. De keuze is aan jou en de mogelijkheden zijn eindeloos. Jij kunt jouw cursus indelen zoals jij dat het liefste hebt. Alles op Bonaire of een deel alvast in Nederland en dan afmaken en examen op Bonaire.

Berdi en Olga, als jouw Course Directors zijn er klaar voor om de combinatie te maken voor jou! Waar wacht je nog op!

Over de schrijver
Olga is de enige vrouwelijke PADI Platinum Course Director van de de Benelux. Haar doel in haar cursussen is iedereen met een lach het water uit laten komen. Als eigenaresse van Scuba Connection, she knows the trick of the trade.
Reactie plaatsen