PADI nummer checken

PADI nummer checken, hoe kan je dat doen?

PADI nummer checken hoe kan je dat doen?

Iedere PADI duiker heeft een nummer, waarmee jouw duikbrevet is geregistreerd in het PADI systeem. Het is een enorme database van duikers die over de jaren een brevet hebben gehaald. Maar een PADI nummer checken, wie kan dat doen en hoe doe je dat?

Nummer van jouw duikbrevet als recreatieve duiker

Elk duikbrevet heeft naast een naam ook een nummer. Voor recreatieve duikers is dit een wisslend nummer per gehaald brevet op dat niveau. Heb jij bijvoorbeeld een PADI Open Water Diver brevet en een Advanced Open Water brevet, dan zijn deze nummers niet identiek.

Het zelf hebben van dit unieke nummer, wat op jouw pas of eCard staat, is de makkelijkste en snelste manier om je te vinden in de PADI database.

PADI Pro nummer

Zodra je PADI professional wordt krijg je jouw eigen unieke PADI nummer. Dit is een 6 cijferig nummer, wat je houdt. ook als je van Divemaster verder gaat naar instructeur of zelf hoger dan blijft dit nummer jou eigen PADI Pro nummer.

Wie kan een PADI nummer checken?

Het checken van een PADI nummer kan alleen gedaan worden door een PADI professional of een PADI duikschool. Maar wel met toegang tot de PADI Pro website. Als recreatieve duiker heb je geen toegang tot deze database.

Voor een professional betekent dit dat je een actief PADI member moet zijn. Want ben je in in-actieve status heb je geen toegang tot deze databas.

Ik weet mijn recreatieve nummer niet, kan je mij vinden in de database?

Zeker kan dat! Ieder Pro of duikschool met een actieve toegang kan zoeken in de database. De zoekfunctie werkt tegenwoordig op verschillende manieren . Wat je nodig hebt is het volgende:

  • PADI diver nummer op jouw pas om te checken
  • Voor- en achternaam (en eventueel geboortedatum)
  • emailadres wat bekend is bij PADI

Wat zijn veel voorkomende problemen met het checken van een PADI nummer?

Wanneer je lastig te vinden bent in de PADI database, zijn daar een aantal veel voorkomende problemen.

  • Naam is verkeerd gespeld op jouw pas
  • Je hebt een oud emailadres gebruikt
  • Je hebt jouw officiële naam gebruikt inplaats van jouw roepnaam

Door hier rekening mee te houden, kan je makkelijker gevonden worden wanneer de duikschool jouw PADI nummer checkt.

Wat kan je checken voor een PADI Pro nummer?

Om een PADI pro nummer te contoleren moet je weer toegang hebben tot de Pro site. Op basis van de naam, nummer of email van de professional, kan je de volgende informatie controleren:

  • het hoogste professionele brevet
  • is de professional actief voor het huidige jaar
  • heeft de professional de juiste verzekering
  • zijn er eventuele lopende zaken tegen de professional

Deze informatie wordt vaak gecontroleerd door een duikschool met wie de professional gaat samenwerken, of in dienst neemt.

Conclusie : PADI nummer checken:

Elke PADI professional kan een duikbrevet opzoeken op basis van PADI nummer, emailadres of voor- en achternaam. Deze informatie is vertrouwelijk en mag niet worden misbruikt.

De PADI database voorziet alleen in de relevante duikinformatie en verschaft geen persoonlijke of contactinformatie. Jouw gegevens zijn daarmee veilig.

Het systeem van PADI nummer checken wordt gebruikt om jouw brevet op te zoeken, als jij deze niet mee hebt genomen op vakantie. Zo kan je alsnog een bewijs van duikbrevet overleggen aan de duikschool.

disclaimer: wij verschaffen geen brevetinformatie aan derden via email of telefoon!

Reactie plaatsen