PADI Platinum Dive Center in 2024, weer een stap verder!

PADI Platinum Dive Center in 2024, weer een stap verder!

PADI Platinum Dive Center, weer een stap verder

Over het jaar 2023 heeft PADI een nieuwe Professional Development Excellence Award in het leven geroepen. Deze Award gaat uit naar duikscholen die zich inzetten voor het opleiden van PADI Professionals. De awards die te vergeven zijn is Brons, Silver, Gold en die van PADI Platinum Dive Center.

Super trots op wat we hebben bereikt!

Oeh! Dit is best een eer dat wij met onze duikschool in Naarden de hoogste status hebben gehaald voor dit jaar! Wij zijn dan ook super trots dat we tot de top 10 van de regio horen. 

We wisten wel dat we een mooi aantal professionele cursisten hebben opgeleid. Wij mogen héél trots zijn, want met onze duikschool hebben we de Platinum status gehaald. 

Maar dat doen we natuurlijk niet alleen. Dit doen wij samen met het hele team. Bovendien onze studenten met hun vertrouwen in ons.

Wat houden deze statussen in?

Om in aanmerking te komen voor een PADI Professional Development Excellence Award wordt er gekeken naar het aantal PADI Professionals wat je over het vorige jaar hebt opgeleid. In dit geval dus de aantallen van 2023.

Tot de professionele aantallen horen:

Bronze, Silver, Gold en PADI Platinum Dive centers

Onze regio is PADI Europa, Midden Oosten en Afrika (EMEA). Een grote regio dus, waar we in zitten. Wanneer we kijken naar de statussen, staan we bij de 10 PADI Platinum Dive Centers in de regio.

We zijn niet de enige die in Nederland een Award hebben ontvangen. Wel kunnen we vertellen dat we in ons kikkerlandje de enige zijn met de hoogste status


Hoe zijn we er gekomen

Ja, dat is altijd een lastige vraag natuurlijk. We zien dat onze aantallen snel groeien. Deels komt dan natuurlijk ook door onze programma's in Nederland. Maar ook zeker is onze Bonaire IDC erg in trek.

Daarbij zijn we een jaar geleden gestart met ons Oceanminds programma, onze jongeren programma om duikers in de leeftijd van 18 tot 26 jaar op te leiden tot PADI duikinstructeur. Vervolgens helpen we hen aan een baan in het buitenland om er een tijdje tussenuit te gaan en duikles te gaan geven.

Ook onze passie om nieuwe PADI professionals verder te helpen zorgt ervoor dat we snel zijn gegroeid. Want wat aandacht krijgt groeit en die aandacht krijgen onze kandidaten ook.


Maar we zijn er nog niet......

 Naast dat we het Platinum label hebben, worden we weer geprolongeerd voor een jaar als PADI Career Development Center. Want ook deze status wordt jaarlijks gemeten. Het is niet zo dat als je dit predicaat eenmaal hebt, dat je dat voor altijd zomaar mag voeren.

Dat vind ik ook de kracht van PADI CDC zijn. Je moet er wel ècht wat voor doen.

De prijzenkast aangevuld met Award voor PADI Platinum Dive Center

Hoewel het niet onze intentie is om te werken voor alleen de awards, is het wel geweldig wanneer ons harde werk wordt herkent en erkent. Daarom zijn we ook erg trots op onze PADI Platinum Dive center award. 

We dragen deze met trots. Maar nog trotser zijn we op de resultaten die uiteindelijk door onze duikers worden gehaald. Bovendien hebben we laatst eens een berekening gemaakt en over de afgelopen 10 jaar in de PADI IDC, geeft nog meer dan 80% van onze kandidaten actief duikles.

Hoe mooi is dat en daarom is dat Platinum ook een beetje voor jullie. 

Over de schrijver
Berdi is al jaren achtereen Award Winning PADI Course Director en TECREC Instructor Trainer. Zijn 25 jaar pret en plezier in duiken, deelt hij elke duik met jou!
Reactie plaatsen