Welke leeftijd leren duiken kind

Welke leeftijd leren duiken is verstandig voor een kind?

Op welke leeftijd leren duiken? Wat is verstandig

Op welke leeftijd leren duiken mogelijk is loopt heel ver uiteen. Het gaat niet alleen om kinderen, maar ook om volwassenen en senioren. Wat jouw leeftijd ook is, er is altijd een PADI duikcursus die bij je past.

Wanneer jouw kind een echte waterrat is dan zal duiken echt iets heel leuks zijn om te doen. Wat ze nodig hebben is een goede zwemvaardigheid en gezondheid. Voor het bepalen of jouw kind medisch geen bezwaren heeft, heeft PADI met medisch formulier.

Kinderen en leren duiken

Kinderen hebben altijd een mooie onbevangenheid. En leren duiken is daarom voor hen niet moeilijk. Juist door hun open geest pakken zij het makkelijk op. Duiken voor kinderen is dan ook niet gevaarlijk. Het PADI cursussysteem biedt de mogelijkheid voor kinderen van de leeftijd van 8 al te leren duiken.

Wil jouw kind kennis maken met duiken? Vanaf de leeftijd van 10 jaar, kunnen ze deelnemen aan de PADI proefduik. Zo maken ze in één avond kennis met leren duiken.

Om een duikbrevet te halen, moet het kind een minimale leeftijd van 10 jaar hebben.

Medisch formulier

Voordat kinderen met de cursus beginnen is er het nodig PADI administratieve papierwerk. Een van deze formulieren is het medisch formulier. Het PADI Medisch formulier kun je hier alvast downloaden.

Wanneer op de eerste pagina alle vragen met "NEE" zijn beantwoord en ingevuld, dan kan je meteen starten. Als er een vraag met "JA" moet worden beantwoord, betekend dat niet meteen dat ze niet mogen duiken. Alleen is dan wel een handtekening van een arts vereist voor deelname.

Om teleurstelling te voorkomen, raden we dan ook altijd aan, eerst het formulier goed te bestuderen en in te vullen. Zo kom je goed beslagen ten ijs en voorkom je een grote teleurstelling op de eerste les.

Is leren duiken gevaarlijk?

Nee, zeker niet. Duiken opzich is niet gevaarlijk. Zolang je je aan de regels houdt. Daar zijn dan ook de juiste cursussen voor. Op een (aan)gepaste wijze wordt kinderen het duiken bijgebracht. Zij beginnen altijd in het ondiepe water van het zwembad. Zo heeft de instructeur een goede controle en bij vragen kunnen de kinderen even opstaan.

Zo creëer je een veilige leeromgeving. De basis van het duiken wordt geleerd in de theorie. Dit doen wij door gebruik te maken van de PADI eLearning. Hiermee kunnen zij op hun tijd en tempo bekent raken met het duiken en de belangrijke regels van het veilig leren duiken.

Per kind verschillend

Kinderen leren, net als op school, allemaal anders. Hier past de PADI Duikinstructeur dan ook zijn of haar lesstijl op aan. Door de aanpassing in de lesstijl kunnen kinderen snel en eenvoudig leren duiken.

In de basis zal het ene jonge aspirant duiker meer aandacht nodig hebben met de theorie en de ander met het aanleren van de duikvaardigheden.

Welke duikcursus is er voor welke leeftijd

Het PADI systeeem heeft voor alle leeftijden iets wils. Een programma in het zwembad voor kinderen tussen de 8 en 1o jaar. Ouder dan 10, dan mogen ze zelfs al een duikbrevet halen.

  • Bubblemaker programma (voor kinderen van 8-10 jaar)
  • PADI (junior) Open Water Diver cursus (voor kinderen vanaf 10 jaar)

Is er een verschil tussen het junior brevet en volwassene brevet?

De inhoud van de cursus is excast hetzelfde. Zowel kinderen als volwassene krijgen het Open water brevet. Wel zijn er een aantal beperkingen:

  • 10-11 jarige, moeten met ouder, voogd of PADI Professional duiken en mogen maximaal 12 meter diep
  • 12-14 jarigen moeten met een volwassene buddy duiken tot maximaal 18 meter diep
  • 15 jaar en ouder hebben geen aangepaste limieten

Conclusie van op welke leeftijd leren duiken

Leren duiken voor kinderen is veilig. Hiervoor hebben ze wel een goede opleiding nodig. Kinderen pakken duiken eenvoudig op en leren snel. Alle cursussen worden ondersteund door studiematerialen die ook voor kinderen goed te begrijpen zijn. Ze leren op hun eigen manier door te lezen of juist de instructie video's te kijken.

Start vroeg met zwembad cursussen vanaf de leeftijd van 8 en ga door met het halen van een duikbrevet voor kinderen vanaf de leeftijd van 10.

Je zult verbaasd staan hoe snel ze leren (ja, deden ze dat op school ook maar).

Leer duiken als gezin en geniet van een leuke tijd samen.