Duikcursus voor beginners
3 min. leestijd

Duikcursus voor beginners

Duikcursus voor beginners, waar start je met leren duiken.

Wanneer je op TV een documentaire ziet over een prachtig koraalrif, dan bekruipt je het gevoel van: dat wil ik ook. De onderwaterwereld heeft je zoveel moois te bieden. We leggen je graag uit hoe je kunt starten met duiken en wat de duikcursus voor beginners is.

Leren duiken is makkelijker dan je nu wellicht denkt. Onder begeleiding van jouw duikinstructeur kan jij op korte termijn starten en de prachtige riffen zelf ontdekken.

Starten met een introductieduik

Jij wilt leren duiken, net zoals al die duikers die je ziet op tv en youtube. Alleen weet je wellicht nog niet waar je moet starten.

De makkelijkste manier om duiken eens te proberen is een proefduik, ook wel een introductieduik genoemd. Zo'n duik is ervoor om in één avond of middag duiken te proberen in het zwembad.

Jouw duikinstucteur neemt je mee door de basiskennis van duiken en voor je het weet ben je aan het ademen onderwater. Het is dus een korte duikcursus voor beginners om kennis te maken met duiken.

Hoe jij verder gaat met een duikcursus voor beginners

Na jouw introductie duik weet je of duiken iets voor je is. Het vervolg hierop is het volgen van de PADI Open Water Diver cursus. De proefduik is doorgaans ook meteen duik 1 van de hele cursus.

Met de Open Water Diver cursus ga je alle basisvaardigheden leren om veilig en zelfstandig te kunnen duiken. De cursus bestaat uit een deel duiktheorie, zwembadlessen en vervolgens 4 duiken in het buitenwater.

Wanneer al deze onderdelen hebt afgerond van de duikscursus, dan ontvang jij het PADI Open Water Diver brevet.

Wat jij kan met het eerste duikbrevet

Het Open Water Diver brevet geeft je de mogelijkheid om overal ter wereld onder water te gaan. Het brevet is wereldwijd geldig. Na de duikcursus voor beginners mag jij:

  • wereldwijd zelfstandig duiken met een buddy
  • maximaal 18 meter diep duiken
  • duikmaterialen huren
  • deelnemen aan PADI vervolgopleidingen

Het hoeft dus niet bij een droom te blijven, want leren duiken is makkelijker dan je denkt. Bovendien is het ook bereikbaar voor alle leeftijden. Het is bijvoorbeeld ook heel leuk om te duiken met het gezin.

Waar jouw duikcursus voor beginners volgen

Je kunt jouw eerste cursus overal ter wereld volgen. Zodra je het duikbrevet voor beginners hebt, heb je geen limitaties. Want het brevet is overal gelijk. Het maakt dus niet uit of je het leert in Thailand, Australië of in Nederland. De waarde van het brevet is hetzelfde,

Starten in Nederland met duiken

Het is een héél goed idee om te starten met leren duiken in Nederland. Want je kunt hier ook jouw duikcursus volgen. De voordelen van starten in Nederland met een duikcursus voor beginners zijn:

  • Je leert alles in jouw eigen taal
  • Meer tijd om te oefenen
  • Geen kostbare vakantietijd verliezen
  • Meteen starten met duiken op vakantie, niet eerst lessen volgen
  • Je kunt jouw duikcursus in je eigen tijd en tempo volgen

Bovendien zijn de omstandigheden in het buitenwater iets uitdagender. Na het volgen van jouw cursus ben je dan ook voorbereid op de betere duikcondities in het buitenland.

Nog een optie voor jouw duikcursus: deel de cursus op met de PADI vakantie cursus

Het kan natuurlijk goed zijn dat je jouw duiken in het buitenland wilt maken onder de ideale omstandigheden. In dit geval kan je jouw cursus op opdelen. Dit doe je door de PADI vakantiecursus te volgen.

In de ze cursus volg je de theorie en de zwembadlessen van jouw duikcursus voor beginners, in Nederland. Vervolgens krijg je een verwijzingsformulier mee waar op staat wat je allemaal al hebt afgerond.

Je maakt dan de cursus op vakantie af, vanaf het punt waar je in Nederland bent gebleven.

Op deze manier haal je ook jouw duikbrevet door een deel van de cursus te volgen in Nederland en de cursus af te maken op jouw vakantieadres.

Het is tijd voor jou om te starten met jouw duikcursus voor beginners!

Je kunt natuurlijk blijven kijken naar de onderwatervideo's van anderen of, je start zelf met jouw duikcursus voor beginners. Zodat ook jij onderwater al dat moois zelf kunt bekijken.

Leren duiken is makkelijker dan je denkt en het is handig om eerst met een introductieduik te beginnen. Zo maak je kennis met jouw nieuwe hobby.

Vervolgens kan je meteen verder met het halen van jouw brevet, door het volgen van de PADI Open Water Diver cursus.

Maak jouw eigen onderwaterbeeldendoor te starten met duiken en duik met jouw vrienden of met het hele gezin.

Over de schrijver
Berdi is al jaren achtereen Award Winning PADI Course Director en TECREC Instructor Trainer. Zijn 25 jaar pret en plezier in duiken, deelt hij elke duik met jou!
Reactie plaatsen