TEC duiken

PADI TEC Basic Specialty

Ervaar of technisch duiken iets voor jou is!

Cursusinhoud

PADI TEC Basic Specialty

De TEC Basic Specialty van PADI TECREC is de perfecte basis wanneer je interesse hebt om Technisch duiken te leren of de basis van technisch duiken wilt leren. Tijdens deze specialty maak je de eerste stap van recreatief duiken naar technisch duiken.

Om de kloof tussen recreatief en technische duiken te overbruggen is deze specialty de ideale eerste stap. Zo start je alvast met de basisvaardigheden van het technisch duiken. Dit zonder direct een volledige technische duikopleiding te volgen.

TEC Basic: Jouw beloning

Waarom jij de TEC Basic Specialty wilt doen:

 • Leer de basis van technisch duiken
 • Alles over gasplanning en duikplanning
 • Duik binnen de recreatieve duiklimieten
 • Gebruik deco gas tot Nitrox 40% 
 •  Leer alvast duiken in een technische duikuitrusting!    

Om deel te nemen:

 • 15 jaar oud zijn
 • PADI Advanced Open Water diver 
 • PADI Nitrox brevet hebben

De basis van Technisch duiken, de TEC Basic Specialty

Tijdens de TEC Basic Specialty leer je de basisvaardigheden van het technisch duiken. Het enig verschil is dat je deze vaardigheden gebruikt binnen de limieten van het recreatieve duiken.

Bovendien ga je meteen met een volledig technische duikuitrusting te water. Wat natuurlijk op zich al super leuk is om te doen.

Jouw perfecte basis en duikplatform

Elke nieuwe vorm van duikmaterialen heeft natuurlijk een basis nodig. Vandaar dat de TEC Basics specialty in het leven is geroepen. Je gaat leren om met technische duikmaterialen om te gaan en te handelen in noodgevallen. 

Bovendien gaan we met jou nog verder werken aan jouw drijfvermogen.

Voor het technisch duiken in Nederland is een droogpak sterk aan te raden. Neem dan ook jouw eigen pak voor het buitenwater mee, zodat je meteen leert omgaan met alles wat je in het buitenwater gaat dragen. 

Wel of niet TEC duiken, dit is jouw ideale start

Ben je er nog niet helemaal over uit of technisch duiken echt iets voor jou is? Dan is dit jouw ideale gelegenheid om het te gaan proberen en ervaren.

Wellicht is het helemaal je ding of je wilt goed leren duiken met een dubbelset. Met de TEC Basics vind je dat makkelijk en comfortabel uit.

Cursusinhoud van de TEC Basic Specialty

Theorie

Hier ga je weer een stap verder in het opbouwen van jouw theoretische kennis. Zo leer je nog meer over gassen en wat deze met je doen als je ze op diepte ademt. Je bouwt voor op jouw kennis die je hebt opgedaan. Daarbij leer je meer over gasplanning en jouw persoonlijke verbruik.

Beschutwater duik

Je gaat het zwembad in om eens te werken met jouw nieuwe duikmaterialen. In het zwembad leer je meer over jouw tanks, automaten en kranen. Bijvoorbeeld wat je moet doen bij een blazende automaat en hoe jouw drijfvermogen te controleren met jouw dubbelset op je rug. 

Buitenwater duiken

Tijdens de buitenwaterduiken gaat alles wat je tot nu toe hebt geleerd samenvallen.

Zet je al het geleerde in de praktijk om je voor te bereiden op jouw eerste gesimuleerde decompressie duik. 

Dit is jouw start van tec duiken!

Waarom wij gebruik maken van deze basiskennis en vaardigheden

De PADI TEC Basic Specialty biedt jou de gelegenheid om alle basisvaardigheden op een rustig tempo te kunnen leren. Hierna kan je met jou technische uitrusting wat duiken maken om alles echt goed te beheersen. Vervolgens wordt het dan tijd om deze basis in te zetten voor technische duiken. Je zult zien dat dit dan een stuk makkelijker wordt.

Bovendien heb je een sterk platform om vanuit verder te gaan bouwen en technische en decompressie duiken te maken. Zo integreer je goede duikeigenschappen met technische duiken maken. Natuurlijk kan je het geleerde ook op jouw recreatieve duiken goed toepassen.

"WOW! Wat is technisch duiken leerzaam!

Deze kennis neem ik mee in al mijn duiken"

Starten met Technisch duiken: TEC Basic Cursus

PADI TEC Basic Specialty

€ 395,-

Start met TEC duiken en leer alvast:

 • Nederlandstalige eLearning 
 • PADI TEC BASIC eLearning
 • 1 Beschutwater sessie
 • 2 Trainings duiken
 • Inclusief luchtvullingen
 • Jij start meteen in technische duikuitrusting
 • Eén groot avontuur 
 • Met de TEC Basic cursus maak je al een start voor de TEC40 cursus

"Ik heb gekozen voor Scuba Connection voor mijn sidemount training, omdat ze er ècht verstand van hebben!"

Elroy, TEC Sidemount specialy diver